Hägglund Reformerar


Rakryggat och imponerande av hägglund att fortsatt försvara sitt abortförslag. Att ge även människor från utlandet rätten att bestämma över sin egen kropp när deras regeringar tar denna rättighet ifrån dem gör Hägglund till något av en förkämpe för valfrihet och egenmakt.

Att detta sedan resulterar i avhopp är kanske lika bra. Genom att även fortsatt agera i denna och dylika frågor tycks Hägglund, givet att folk fortsätter att hoppa av, kunna genomföra en kristdemokratisk reformation som rensar partiet från de smått fanatiska konservativa.
KD behöver en sådan upprensning, ut med fanatikerna.
Hela den här frågan har gjort mig mer positiv till Hägglund.

Att man i repliken visar upp en enad front med Hägglund, Odell och Maria Larsson som artikelförfattare i dn, gör att man blir allt svårare att angripa från inom de egna leden. En enad partitopp som tar ställning i en viktig fråga är uppfriskande.

Annonser

7 svar to “Hägglund Reformerar”

 1. Magnus W Says:

  tack

 2. krohniskt Says:

  Hur hade folk tänkt sig att utpressning och ifrågasättande av internt ledarskap skulle leda till förändring? Läs längre version av detta här: http://krohniskt.wordpress.com/

 3. Staffan Wadström Says:

  Det är ett märkligt debattklimat vi har när personer som vågar ifrågasätta nuvarande abortgränser eller motarbetar ett ökat antal aborter, kallas mörkermän (finns väl även mörkerkvinnor i såfall) och fantiker.
  Att värna om det ofödda barnet borde vara lika naturligt för feminister och humanister som det är för en kristen. Alla föräldrar minns säkert de första livstecknen i mammans mage, hur man gjorde allt för att lyssna och kommunicera med den lilla människan därinne. Läs gärna Lennart Nilsons fotobok Ett barn blir till, där man redan efter 8-9 veckor tydligt ser en liten människa med näsa, öron och ett mänskligt ansikte. Och kan man förrätta kyrkliga begravningsceremonier för ett aborterat foster, så måste det väl ändå röra sig om något annat än ett stycke köttbit, eller. ?

 4. Adam K Says:

  ”Det är ett märkligt debattklimat vi har när personer som vågar ifrågasätta nuvarande abortgränser eller motarbetar ett ökat antal aborter, kallas mörkermän (finns väl även mörkerkvinnor i såfall) och fantiker.”

  Lars Eklund uttryckte sig på så vis att man förstod att han knappast ville tillåta abort i över huvud taget, så att vissa reaktioner uppstår är väl inte underligt.

  ”Att värna om det ofödda barnet borde vara lika naturligt för feminister och humanister som det är för en kristen.”
  Men när slutar det vara en köttklump och när blir det ett barn? Då vi är summan av våra upplevelser kan man anse att den nuvarande gränsen är relativt lagom.

  ”Läs gärna Lennart Nilsons fotobok Ett barn blir till, där man redan efter 8-9 veckor tydligt ser en liten människa med näsa, öron och ett mänskligt ansikte.”
  Om det ser ut som en människa så måste det vara en människa? Jag förstår inte logiken. Abortgränsen sätts inte efter hur människoliknande något är utan efter när det kan anses vara en individ.

  ”Och kan man förrätta kyrkliga begravningsceremonier för ett aborterat foster, så måste det väl ändå röra sig om något annat än ett stycke köttbit, eller.”
  Jag skulle inte tro att kyrkliga ceremonier tjänar som mått på hur levande något är.

 5. Ante Says:

  Men förslaget som Hägglund riskerar partiet för är ju rena idiotin. Jag kan inte förstå varför man skulle göra Sverige till abortklinik för hela världen. Kan någon förklara vad som blir bättre på grund av detta förslaget?

 6. Adam K Says:

  ”Kan någon förklara vad som blir bättre på grund av detta förslaget?”

  Den stora skillnaden är väl att man hjälper kvinnor i en utsatt position som inte har rätt att bestämma över sin egen kropp i sina hemland. Eftersom man också gör det till självkostnadspris finns inga egentliga nackdelar.

 7. Marcus Says:

  Ibland össkar jag att vissa kunde tänka till lite mer, istället för att bara dra samma ramsor hela tiden. Var man än läser i står det ”kvinnans rätt till sin egen kropp”. Vem har sagt att hon inte ska ha det. Men killen eller tjejjen då som ligger i magen. Kom inte o säg att det inte finns rättigheter bara för att man ligger i en mage o inte syns. Det är larvigt och barnsligt. Väx upp ni alla som undergräver människovärdet genom att förespråka fri abort utan att tänka efter. På er verkar det som att fri abort alltid är något bra. Ni har fått det att i vårt samhälle bli så att många går omkring och lider för att alla gav dem råd att göra abort fastän dom själva inte ville. HOppas ni blir dömda för det en vacker dag. Av slumpen eller vad som nu kan komma o skipa lite rättvisa i världen.

  -arg på alla ogenomtänkta himla pro-abort-retoriker.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: