Med samhället som gisslan (3).


Danska polisen har så utfört razzior i syfte att gripa utländska demonstranter som deltagit i kravallerna. Mycket bra, Danska staten skall inte tolerera att utländska ligister kommer dit och slår sönder skolor.

Man undrar hur de tänker då.
Hur skall vandaliseringen av en skola hjälpa deras sak?

På bloggen samhällsfeber drar men med en femårings logik slutsatsen att allt är polisens fel:

Det är från början polisen som har valt att ta till våld och det är dom som kan se till att all konfrontation slutar genom att själva dra sig tillbaks.

Detta påstående är ungefär detsamma som att, till en godtycklig individ, skrika:
”Akta, annars dödar jag dig.”, och om personen i frågar inte aktar sig döda honom varpå man sedan rubricerar det hela som självmord.

Naturligtvis menar man, precis som tidigare, att allt är statens fel eftersom de inte förser ligisterna med en plats att leka på.
Man börjar alltså det hela med det falska antagandet att staten skulle vara skyldig att tillhandahålla en plats där extremisterna kan ‘leka hus’ dagarna i ända utan motprestation.
Det är fel. Staten är inte skyldiga dem något. Staten är däremot skyldiga att upprätthålla ordning och skydda egendom från ligisterna som mot all logik anser sig ha all rätt i världen.

Det enda polisen gjort är att försvara egendom och Köpenhamns innevånare från extremisterna. Jag hoppas att de fortsätter med detta och att det Danska rättssystemet sedan dömer ut kännbara straff. Att med våld och hot om våld försöka driva igenom sin vilja skall av staten inte uppmuntras.
Förhandla aldrig med grupper som använder våld som förhandlingsverktyg.

Annonser

11 svar to “Med samhället som gisslan (3).”

  1. buddy jesus Says:

    Skönt att du har bilden klar för dig. Kul att någon som har ”liberal” i namnet resonerar såhär. Också kul att du väger in båda sidors argument i det hela men vägrar acceptera ena sidans version för att de inte stämmer överens med din politiska övertygelse.

    Även din logik haltar en del. Vilka delar får du lista ut själv.

  2. Antihitler Says:

    Ligisterna har fått ett nytt hus att vara i men vägrar flytta. Då finns det ingen anlending att låta facsisterna till upprorsmakare få hållas, det är bara att använda eldkastare istället för vattenkanoner. Om fasciterna dör så blir det färre AFA-fascister kvar i Sverige som kan hjälpa den fascistiska vänstern kvar i riksdagen.

  3. Pappret Says:

    svar till antihitler: Men skulle inte det innebära vissa diplomatiska problem om danska staten dödar svenska medborgare… bara en liten tanke.

  4. Henrik, liberal Says:

    Extremvänstern har alltid haft en märklig och naiv inställning till våld!

    Extrema grupper måste möta motstånd och diskussion från polis, föräldrar, kompisar etc!

    Det kan inte vara okej att sympatisera med AFA etc om man är demokrat!

  5. Fröken Sverige Says:

    Nej, det är verkligen odemokratiska krafter det handlar om. Hur blir man sådan i sin trånga hjärna? Att man brukar våld och förstörelse och samtidigt kallar det ”fredligt”?

    Jag hoppas verkligen att polisen rensar på allvar idag.

    Mvh

    /FS

  6. sept Says:

    Det andra huset som de ”fått” får de hyra och punga ut miljontals danska för, och det huset är mindre och ligger sämre till. Det nuvarande huset har en fond erbjudit sig att köpa tillbaka för 14 miljoner danska, men ägarna har hela tiden totalvägrat trots att 14 miljoner är sju gånger så mycket som ägarna betalade. Ägarna är en öppet rasistisk och homofobisk liten sekt med små eller inga ekonomiska medel för att renovera huset eller bygga nytt. De har själva angett att skälet till att de prompt måste ha huset är att ”Gud sagt så” och att ”inget från helvetet” får finnas i Nørrebro…

    Huvudansvaret ligger dock hos beslutsfattarna som i stället för en politisk lösning valt att skicka ut insatsstyrkan med helikoptrar och poliser i bepansrade kravallbussar.

  7. Adam K Says:

    ”Det andra huset som de “fått” får de hyra och punga ut miljontals danska för”

    vari ligger det underliga? Vill man ha får man betala. Man kan inte bara gapa och gråta en skvätt tills någon annan betalar.

    ”men ägarna har hela tiden totalvägrat trots att 14 miljoner är sju gånger så mycket som ägarna betalade.”
    Det har de rätt till. Man klan inte tvinga någon att sälja bara för att man inte gillar dem.

    ”Ägarna är en öppet rasistisk och homofobisk liten sekt med små eller inga ekonomiska medel för att renovera huset eller bygga nytt. De har själva angett att skälet till att de prompt måste ha huset är att “Gud sagt så” och att “inget från helvetet” får finnas i Nørrebro…”
    Men de har fortfarande rätt att äga huset, det spelar ingen roll vad de tycker.

    ”Huvudansvaret ligger dock hos beslutsfattarna som i stället för en politisk lösning valt att skicka ut insatsstyrkan med helikoptrar och poliser i bepansrade kravallbussar.”
    Nej, huvudansvaret ligger hos de bortskämda vänsterextremisterna som tror sig kunna kräva att staten ger dem ett hus.

  8. sept Says:

    Tror sig? De vet, och mycket talar för att det går deras väg.

    Jag håller inte med dig om att de är ”bortskämda”. En som riskerar kroppsskada, frihetsberövande och rättslig påföljd är inte vad jag skulle definiera som bortskämd.

    Fast vi har väl olika sätt att se på saken. Enligt dig och dina gelikar är väl backslicks som blåser runt i sina pappors jetbåtar i Skärgården och inte ägnar en endaste tanke åt allt som inte rör dem personligen inte bortskämda eller så utan ett föredöme.

  9. buddy jesus Says:

    ”AFA-fascister”? 🙂 Tihi.

    ”Det kan inte vara okej att sympatisera med AFA etc om man är demokrat!”

    Näe, det kan det ju givetvis inte vara. Våld är sällan lösningen på några problem, men det gäller lika mycket åt andra hållet. Demokrati handlar ju faktiskt bara om att lägga en lapp på en låda vart fjärde år. Mellan de åren ska man bara rätta in sig i ledet och böja huvudet i aktning.

  10. Erik Hellsborn Says:

    Jag tror inte alls att ägaren till samhällsfeber är dum på något sätt. Däremot ljuger han om frågan, precis som all vänsterfacister.
    Har skrivit några rader om detta på bloggen.

  11. progon Says:

    Backslicksen i sina jetbåtar kan mycket väl vara bortskämda. Men rent allmänt tror jag inte att de sticker farsans hus i brand bara för att de inte fick en vattenjet. Det är däremot precis vad man ägnar sig åt i Köpenhamn.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: