FP gör bort sig… igen.


Folkpartiet är ute i ogjort väder igen. Nu har man mage att kritisera det enda partiet i alliansen som faktiskt har lite vettiga idéer. En klart lysande stjärna på en annars blodröd svensk politisk karta. Nyliberalismen är den klassiska liberalismen, ingen underligt och ondskefullt, och bygger på de idéer som säger att var människa har rätt till liv, frihet, och egendom.
Det Folkpartiet står för, och försvarar (social liberalismen), är en avart av liberalismen. En avart som vill styra, reglera och ändra våra liv och hur vi beslutar att leva dem.

En gång i tiden röstade jag på FP.
Men så hände något; partiet som skulle vara liberalt visade sig vara något helt annat. I allt större utsträcknig visade man sig vara en missbildning av liberalismen, och många kände sig inte helt nöjda.

Då vaknade man till i ett annat parti. Centerpertiet, med Federley och Olofsson i spetsen, vände sina segel in i liberalismen. Centern är piggare än på länge, och det enda allianspartiet som har någon trovärdighet kvar (KD har viss ära i behåll, men FP och Moderaterna kan man inte ta på allvar längre).

Jag hoppas att Centern kan följa Federleys idéer, han kan styra dem mot en ny storhetstid och förhoppningsvis vara med om att skapa ett samhälle där individen har frihet att bestämma själv, aktörer kan röra sig på en fri marknad och där samma idéer som lyfte människan ur lera, smuts och fattigdom återigen blir ledstjärnor.

Lästips

Annonser

2 svar to “FP gör bort sig… igen.”

 1. Mats Dagerlind Says:

  Fp har rätt. Framför allt Federley har i flera fall – bl.a. i frågan om fackföreningarma – visat att han är omogen och att han står för en nyliberalism som t o m många ungmoderater har övergivit och definitivt en som forna nyliberaler som Fredrik Reinfeldt och Anders Borg har gjort upp med.

  Maud Olofsson har inte mandat inom alliansen för den framtoning hon vinnlagt sig om, och Fredrick Federley är inte ens minister men framstår i media som om det var han som ledde Centerpartiet. Det är märkligt att inte Maud och andra ledande centerpartister tar honom i örat, i varje fall för de värsta klavertrampen.

 2. Adam K Says:

  ”Framför allt Federley har i flera fall – bl.a. i frågan om fackföreningarma – visat att han är omogen ”

  Att fackföreningarna har för mycket makt i Sverige är helt korrekt, och federley har agerat korrekt som vågat stå upp mot dem. Kanske inte så väldigt strategiskt iom avtalsrörelsen, men ändå mycket trevligt att någon vågar stå upp mot maffian. Federley vill inte lägga ned fackföreningarna, bara se till så att de inte misbrukar den makt de fåt av staten, vilket de i nuläget gör.

  ”Maud Olofsson har inte mandat inom alliansen för den framtoning hon vinnlagt sig om”
  Såvitt jag vet bestämmer maud själv sin framtoning, inte alliansen. Det går hem hos väljarna och det är väljarna hon har ett ansvar mot, inte alliansen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: