Effektivisera mera.


Man kan, i DN, läsa att försäkringskassan skall göras om. Bra. Förhoppningsvis kan man göra en total omorganisation, effektivisera allting och sänka omkostnaderna med en 10-20%. Egentligen borde regeringen redan då man tillträdde ha lagt ett par miljarder på att ta in en effektiviseringskonsult och effektivisera hela den statliga organisationen.
Med största sannolikhet skulle man kunna sänka omkostnaderna ganska mycket och göra sig av med onödiga arbetsuppgifter. I ett land där staten vuxit till ett svart hål som slukar skattepengar behövs det helt enkelt. Företag effektiviserar och omorganiserar kontinuerligt, det måste de göra eftersom de är utsatta för konkurrens och effektivare arbetssätt innebär bättre priser och fler sålda enheter.
Enkelt.

Så fungerar det inte inom staten. Effektivare arbete innebär sänkta anslag, så man gör helt enkelt av med alla pengar för att inte få mindre nästa år. Regeringen måste alltså gå in och besluta om en effektivisering för att det skall fungera och det börjar verkligen bli dags. Så, kasta in lite pengar som insats och effektivisera hela statsapparaten, det behövs.

För övrigt kan man konstatera att det ser ljusare ut för Finland. Finlands sak är vår, grattis Finland. Passar också på att tipsa om en Finsk liberal blog.

Annonser

6 svar to “Effektivisera mera.”

 1. Rune Pettersson Says:

  Av alla miljarder som omsätts i det svenska samhället så kommer en fjärdedel från försäkringskassan i form av pensioner, barnbidrag, bostadsbidrag, sjukpenning, föräldrapenning mm. Allt detta betalas ut med en bråkdel av den administrationskostnad som många privata företag har.
  Effektivt ska det vara men samtidigt måste man veta att det är människor i svåra och utsatta situationer som behöver hjälp o stöd och rätt ersättning.

 2. Adam K Says:

  Ja, jag pratar inte om att sänka pensioner och barnbidrag mm. Utan just om att effektivisera det statliga maskineriet. Bland annat kunde man kanske införa e-procurement. Jag kan också tänka mig att många arbetsuppgifter kan ersättas med datorsystem, och i visa fall räcker detr kanske bara med att strömlinjeforma organisationen.

 3. Xerxez the CyberHobo Says:

  Största besparingen skulle vara om FK slapp styras eller rättare sagt toppridas av amatörer och dilettanter, betitlade politiker.

  Av alla tusentals korkade direktiv som kommit från det hållet har samtliga varit ägnade att krångla till allting, varefter samma politker vill ha statistiska data i det oändliga för att vara säkra på att käpparna verkligen har hamnat i hjulen.

  Minns någon FAS90, försöket att rycka upp verksamheten från sent 1800-tal med hjälp av moderna metoder? När allt var klart och bara skulle godkännas, lade ett par centerpartiseter in veto på den grund att teknik var farligt och allt var bättre förr, på farfars tid.

  Hundrals miljoner i sjön och mycket bortkastad tid. Projektledaren sägs ha skjutit sig.

  Politiker i allmänhet och centerpartister i synnerhet har hjärtat närmare Amish County än Sillycon Valley. (Var de har hjärnan har ingen lyckats upptäcka.) Centern skickade på sin tid en delegation till Filippinerna för att studera ‘psycic surgery’, dvs en operationsmetod där en trollkarl knådar fram tumörer osv ur kroppen utan att man måste skära hål först. (Randi påstår att det handlar om halvruttna kycklinglevrar och inte tumörer, men eftersom Randi inte är politiker så har han ingen talan.)

  För några år sedan pröjsade ett annat gäng politker för installation av apparater för att ‘virvla’ vattnet i riksdagshuset. Genom att vattnet ‘virvlas’ i speciella apparater, försvinner onda krafter och energier, och vätskan blir rena hälsoelexiret. Och nog unnar vi väl våra folkvalda att sätta sprätt på våra skattemedel när det gäller något så behjärtansvärt som Nya Vågenvidskepelse? För vi är väl inte emot religionsfrihet, eller?

  Men när ska armén av politiker moderniseras, krympas ned och effektiviseras, tillsammans med sin tross av otaliga sekreterare och pappersstaplare?

  Den sammanlagda tankekraften överträffas ju redan av minsta spelkonsol, för att inte tala om snabbheten.

 4. Generateur de Code PSN Says:

  Hi there, I enjoy reading through your article post. I wanted to
  write a little comment to support you.

 5. xnxx porn Says:

  This piece of writing will help the internet visitors for creating new webpage or even a blog from start to end.

 6. real estate websites nyc Says:

  Thanks for the marvelous posting! I quite enjoyed reading it, you happen to be a
  great author.I will be sure to bookmark your blog and will come back very soon. I want to encourage you to ultimately continue your great job, have a nice weekend!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: