Bevisföremål A


Med anledning av den här nyheten vill jag passa på att vidare kritisera FRA förslaget. När man med hjälp av några få förhör kan klippa ihop delar av dessa så att en person verkar skyldigare, tänk er då vad man kan göra med all teletrafik (som går via utlandet):

Med stöd från några nära släktingar och vänner har ”Bengt” nu börjat söka upprättelse. En advokat har engagerats för att granska den hemligstämplade brottsutredningen och resultatet är skrämmande. Förhörsprotokoll som gör att dotterns trovärdighet kan ifrågasättas har utelämnats och förfalskats.

Nyheterna har tagit del av dokument som visar att ett mer än fyra timmar långt förhör där dottern pekar ut ett flertal gärningsmän. Innan dokumentet överlämnades till rätten har det förfalskats och gjorts till ett 20 minuter långt förhör där pappan är den enda förövaren.

Bengt” säger att hela hans tillvaro har rasat samman:

– Det mest hemska är att polisen har förfalskat och förvanskat förundersökningsprotokoll som pekar på att jag är oskyldig så att det pekar mot mig istället. Det är hemskt att få reda på en sådan sak. Hela mitt liv är ju förstört.

Tänk vad många brott de hade kunnat binda till honom om de haft all internettrafik till hjälp. Lite vidare manipulation av loggar och trafikdata hade säkert kunnat vara till stor hjälp. Sedan står våra politiker och lovar att avlyssningsförslag och FRAs avlyssning inte kommer att missbrukas. Om det händer nu, så kommer det att hända även i fortsättningen, kanske även i större utsträckning eftersom fler tillfällen ges och mer info finns att manipulera.
Man kommer säkert att se det i ”indicier” fall, där man har många indicier och helt enkelt tar bort de som pekar mot att en person skulle vara oskyldig. När så bara de fakta som pekar mot skyldighet återstår är det ju lätt att döma för våra politiskt utsedda nämndemän. För även om indicier inte skall vara nog för att fälla en person så händer det.

Oavsett vad Odenberg säger så kommer FRA avlyssningen att missbrukas.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: