Man borde inte alls lägga sig i.


Läser i DN om hur det är tillåtet att diskriminera män i reklam. Ser inget problem alls med det, problemet är snarare att det finns bestämmelser alls. Låt alla diskrimineras.
Att näringslivet ens har ett etiskt råd för saker som dessa är rakt igenom pinsamt. Det är reklam för i helvete, låt dem driva med, smutskasta, sexualisera, kränka och håna allt från religioner till kön.
Det är ändå bara reklam, uppsatt för att sälja en produkt. Gillar du inte hur produkten marknadsförs, köp den inte. Så enkelt är det, spring inte och gnäll över att en annan människa som är mindre trångsynt kanske gillar den. Viljan att begränsa hur något skall marknadsföras är en förlängning av att vilja kontrollera vad en annan människa (andra konsumenter) skall få ta del av för information. Vi har alltså att göra med människor som anser sig ha rätten att avgöra vad andra personer bör och inte bör se. Dessa självutnämnda övermänniskor är något av det farligaste vi har i dagens samhälle ty de vill ta ifrån oss rätten att ta del av information. En rätt som är grundläggande för en fungerande demokrati.

Jag vill dra mig till minnes berättelser om porrtidningsreklam i tunnelbanan under 70talet (hittar dock inte några bilder eller dylikt online, men kommentera om någon är gammal nog för att minnas det) och misstänker att de (vissa av dem) som nu anmäler reklam är människor som vuxit upp under sjuttiotalet.
Detta skulle alltså tyda på att en så kallad sexualisering av det offentliga rummet inte alls leder till galet sexuellt beteende.
Om nu inte att vara väldigt pryd, lättstött och kränkt kan ses som ett sådant.

Personligen ser jag fram emot en tid då vi kan se reklamer likt dessa i tunnelbanan:
foobar

Varför inte låta dem vara nakna också?

Annonser

2 svar to “Man borde inte alls lägga sig i.”

  1. bbeccy Says:

    hahaha du är ju jätteduktig på att skriva! Fin blogg 😀

  2. Adam K Says:

    Tack så mycket, kul att det uppskattas.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: