Påven gör en groda.


Allas vår vidskeplige vän Påven gör en rejäl groda. När han försöker klanka ner på vetenskapen.
Lite olyckligt är det:

Påven Benedictus XVI har för första gången uttalat sig om sin syn på vetenskapen. Och han klagar på Darwinismen, skriver Reuters.

Eftersom mutationer som utvecklas över hundratusentals år inte går att återskapa i laboratorium tycker påven att vetenskapen brister och efterlyser en ”bredare syn”.

I den nya boken ”Creation and Evolution” går han dock inte så långt som att hylla intelligent design.

Nu är det väl ändå så att man med bananflugor lyckats finna och skapa mutationer i laboratoriemiljö. Detta må inte vara tusenåriga försök, men i förhållande till livslängd kan man anse dem goda nog. Bara det faktum att vi vet att gener påverkar oss, och att vi vet att gener kan mutera är kunskap som kombinerad stöjer evolutionsteorin.

Forskare i USA har funnit att en gen, shaker, tycks reglera behovet av sömn hos bananflugor. Bananflugor med en viss mutation i genen sover bara fyra timmar per natt vilket kan jämföras med den vanliga bananflugans sömnbehov på åtta till tio timmar. Flugorna med det lägre sömnbehovet har dock även en reducerad livslängd. Shaker verkar påverka kaliumflödet i celler i hjärnan.

När Kuba anklagar Sverige för brott mot mänskliga rättigheter och Påven tycker att saker är för ovetenskapliga känns allt väldigt spännande helt plötsligt. Vem vet, snart kanske Moderaterna blir ett arbetarparti.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: