Att köpa sig röster och kalla det solidaritet.


Nu har alltså Mona och Wanja gått ut och berättat att man minsann skall höja A-Kassan till 80% igen. Med detta bevisar man igen att man inom S egentligen inte alls är intresserade av att få ned någon arbetslöshet utan helst ser att människor hamnar i en beroendeställning där man inte har något annat val än att rösta S.
Man skriver bland annat:

Riksdagens utredningstjänst har analyserat förslagen i Reinfeldts och Borgs vårbudget. Resultaten förskräcker. Den rikaste tiondelen av befolkningen får 47 procent av inkomstförändringarna.

Vari ligger det underliga med att de som faktiskt betalar mest får mer tillbaka när skatter sänks, en procent av hundra tusen är mer än en procent av tio tusen. Endera har Mona och Wanja (M&W) en väldigt dålig matematisk bildning eller så vill man att saker och ting skall verka lite värre än de är.
Man går sedan vidare och kritiserar den skolpolitik man själva utformat allt medan FP gått till val med paroller som ”Att ställa krav är att bry sig.”

Genom lägre krav i gymnasieskolan och färre platser på komvux sänker man dessutom utbildningsnivån i Sverige, fastän vi alla vet att utbildning är en nyckelfaktor för konkurrenskraften.

Nu ljuger man rakt ut, de borgerliga vill höja kraven på elever, införa tidigare betyg och bättre möjligheter att fånga upp elever med problem medan vänsterblocket vill ta bort betygen helt. Man låter dock inte lite lögner sakta ned den retoriska härdsmältan man redan påbörjat utan fortsätter oförtrutet:

Bakom förslagen ligger samma fördom som högern alltid har närt: att de arbetslösa är lata och ovilliga. Den enda drivkraft som moderaterna kan se är ekonomisk.

Att antalet sjukskrivna minskat med sänkningen av ersättningsnivåer kan man upperbarligen bortse helt ifrån. Regeringens sänkning av dessa har faktiskt fungerat. Det är egentligen vad som räknas. A-Kasse sänkningen kommer också, på liknande vis göra att det lönar sig att jobba.

Förändringarna i fastighetsskatten är en ”blå skatteväxling” som ger till dem med de allra högst taxerade villorna och tar från vanliga villa- och bostadsrättsägare genom höjd reavinstskatt. Avskaffandet av förmögenhetsskatten leder samma väg.

Ännu en gång smyger man in en liten lögn, eller iaf sanningsförvrängning. Man får det att låta som att endast de som inte har dyra villor betalar reavinstskatten, och inte de med dyrare. Detta är naturligtvis rent skitsnack. Man bortser också helt ifrån att fastighetsskatten var en fiktiv skatt och att det faktum att den ens existerat borde göra regeringen återbetalningsskyldig.

M&W yrar vidare lite och gapar om offentlig sektor med resonamenget att mer pengar inom den offentliga sektorn gör saker bättre, men tyvärr finns inget sådant samband. I slutändan mynnar hela debattartikeln ut i den pannkaka som Socialdemokratiska tankevurpor brukar mynna ut i. Nämligen solidaritet.
Visst kan man, om man vill, se solidaritet som något fint. Men när det kommer till kritan är solidaritet egentligen bara avsaknad av individualism. Ett hårt och kallt system som pressar in alla i samma generiska form, bortser ifrån individens rätt till sitt eget liv och rätten att njuta frukterna av sitt eget arbete. Man ser inte människor som människor utan en grå massa vars enda egentliga syfte är att föda den styrande klassen, falla in i ledet och hålla käften.
Egentligen är det inte S eller Facket jag hatar, det är hur de utnyttjar människor, tar deras självkänsla och drift som gisslan, pacifiserar dem och tvingar in dem i en håglöshet som man säger sig själva vara lösningen till när man i själva verket inte bara orsakat den, utan även när den.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: