Kanske kan vi få fason på EU nu.


När så Frankrike väljer Sarkozy framför Royal trots hot om repressalier från drottningen kan man äntligen hoppas på en ljusare framtid för EU projektet.
I nuläget är EU Tysklands och Frankrikes egna lilla kornbod vars största syfte tycks vara att pumpa in pengar i dessa två länder för att stödja en allt mer uppenbar socialistisk planekonomi-inspirerad kollaps. I nuläget tycks hela EU hållas som gisslan av franska bönder och deras traktorer, förhoppningsvis kan Sarkozy svara med hårda nypor när bönderna attackerar franska samhällets infrastruktur och avskaffa, eller åtmindstone dra ned på, jordbruksstödet.
Kanske kan man även slopa EUs strafftullar och öppna allt mer för frihandel.
Det krävs väl dock att Tyskland i sitt nästa val väljer bort Merkel och markerar att man inte är nöjda med att leva EU subventionerade standardiserade liv i ett grådaskigt Tyskland.

Kanske drömmer jag lite för mycket när jag fantiserar om ett EU som inte är klåfingrigt, ett EU som inte detaljreglerar allt, utan fokuserar på att via frihandel och öppna gränser sprida välfärd över världen istället för att med strafftullar främja Tyska företag, och med jordbruksstöd omöjliggöra konkurrens för Afrikanska bönder.

Ja. Jag vet Sarkozy är ganska mycket vänster han också, men man kan ju alltid drömma. Eller?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: