På sätt och vis är det bra…


…att bisarra följder av en lika bisarr lagstiftning angående digitala anslagstavlor samt lagen om hets mot folkgrupp belyses på detta vis, men samtidigt är det synd att en misslyckad lagstiftning missbrukas som politiskt tillhygge.

Det enda brott Carl Bildt gör sig skyldig till är att inte tysta vissa åsikter. Egentligen var det inte ens en åsikt, utan ett påstående:

# Nathaniel Weisel Says: mars 20th, 2007 at 6:35 pm
Kachina
Ge oss 24h och alla palestinier är borta och vi har 100% av Israel sen håller ni käften. Det är vårt land och har alltid varit vårt land.

På egna moraliska grunder anser jag också att Bildt gör rätt som inte tar bort kommentaren. Kommentaren må visa en av mänsklighetens fulare sidor, men hur i helvete kan någon rationellt tänkande individ mena att Bildt gör något olagligt? (Därmed exkluderar vi den lagstiftande församlingen som drev igenom tidigare nämnda lagar ur gruppen rationellt tänkande individer)
Naturligtvis känner sig många väldigt nöja med utvecklingen, Jinge dansar skadeglatt runt sitt altare av hat och fördömer Carl Bildt med skralt språkbruk och illa dold njutning.

Carl Bildt agerar som politiker föredömligt när han försöker meddela sig med oss innevånare genom att via sin blogg föra in politiken i var mans hem. Att åtala honom när han låter mänsklighetens fula sida visas upp offentligt är inte bara dumt, det är kontraproduktivt, och skulle han bli fälld torde detta resultera i att den form av öppenhet som Bildt praktiserar omöjliggörs då politiker med bloggar måste ägna all sin tid åt att moderera inlägg från politiska motståndare.

Annonser

Ett svar to “På sätt och vis är det bra…”

  1. Rickard Says:

    Det är dessutom uppenbart att det är Jinge själv som skrivit kommentaren på Bildts blogg, för att sedan kunna få trafik för sin häxprocess. Jag har nästan aldrig sett en liknande kommentar av en israelvän.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: