Moralen och lagen.


Den här artikeln hos SVD finner jag riktigt intressant då den visar på ett problem med vår sexuallagstiftning.
Vi har två människor som är kära och inleder en relation.
Ingen av dem ångrar sig i efterhand.
Detta måste tyda på att pojken, som mycket troligen var könsmogen då relationen inleddes (”Kvinnan har hela tiden erkänt det faktiska omständigheterna, men säger sig inte ha vetat att pojken var minderårig.”), inte ångrar sitt beslut och således måste ansetts ha tagit ett genomtänkt frivilligt beslut.

Ändå anser sig samhället ha rätten att sätta sig över dess människors kärlek och helt sonika kasta en av dem i fängelse för att det anses moraliskt förkastligt. Missförstå mig inte, jag vill inte legalisera sexuella övergrepp på barn, jag menar att om två könsmogna människor känner för och helt frivilligt vill ha sex med varandra bör de faktiskt få göra det oavsett ålder.

Detta handlade om två förälskade människor, har vi verkligen rätt att fördöma dem för det? Lika lite som vi har rätt att fördöma homosexualitet skulle jag vilja påstå. Frågan är svår men intressant.

Annonser

6 svar to “Moralen och lagen.”

 1. Henrik Sundholm Says:

  Nej, vi har ingen som helst rätt att lägga oss i andra människors privatliv över huvud taget – utan deras medgivande. Det är rent fascistiskt att påstå något annat. Om två personer vill ha sex är det något som hör hemma mellan dem, och enbart mellan dem.

 2. Lasse Says:

  Givetvis skall samhället lägga sig i vilka man har sex med, om det handlar om barn. Uppenbarligen så ligger pedofili bloggaren varmt om hjärtat….

 3. Adam K Says:

  Lasse, lasse, det är just detta det handlar om. Vad är pedofili?
  En könsmogen indivit kan knappast klassas som barn annat än mentalt, och om personen i fråga är könsmogen och inte ångrar sitt beslut ens efter att ha blivit myndig måste väl även den mentala omognaden avskrivas.
  Då befinner man sig i en situation när den endast är pedofili enligt lagen då en person inte nått viss ålder och lagen inte finner stöd hos det sunda förnuftet.

 4. Drummeldryg Says:

  Lasse! Du vet inte hur rätt du har angående bloggaren…

 5. Henrik Sundholm Says:

  Lasse: Det finns inget ”samhället”. Om det rör sig om ett övergrepp kan man blanda in polisen, och om det rör sig om något frivilligt kan ju föräldrarna blanda sig i efter eget omdöme (men jag vidhåller att förälderns roll är den som förnuftsprotes – inte som förbudsmaskin).

 6. Vanja Says:

  http://www.flashback.info/showthread.php?t=496054

  Plöj igenom den tråden, så framkommer det mer omständigheter kring det hela

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: