Sluta ge demonstrationstillstånd till packet.


Redan innan demonstrationerna startade visste alla att det skulle bli upplopp när vänsterextremisterna samlades i Rostock, och med facit i hand ser vi hur rätt vi hade, så visst är det underligt att man ger demonstrationstillstånd när detta knappast är en engångsföreteelse.

När vänsterligisterna samlas för att protestera mot att människor i U-länder får jobb och chansen att på egen hand förbättre sina liv (för övrigt kan man konstatera att nynazister också ville demonstrera mot detta) samt gör detta genom att starta upplopp visar man sitt sanna ansikte. Jag skulle råda till att kategoriskt vägra dessa krafter demonstrationstillstånd, då de uppenbarligen inte vet skillnaden mellan demonstration och upplopp, och utlysa undantagstillstånd om de ändå samlas och börjar slåss.

Man måste sluta tillåta det här att hända om och om igen som nu är fallet.

Jag pratar inte om att inskränka all demonstrationsfrihet, utan om att belysa skillnaden mellan just denna och den upploppsfrihet som vänstern tycks tro finns. Åtala de ansvariga demonstrationsledarna för anstiftan till upplopp, allmänfarlig ödeläggelse, misshandel, våld mot tjänsteman etcetc… Oavsett vad de säger så är det de som arrangerat det hela och därmed är ansvariga.

Annonser

5 svar to “Sluta ge demonstrationstillstånd till packet.”

 1. Kristian Says:

  anstiftan till upplopp är i princip reserverat för arrangörerna. Dessa vore fel att gå efter med tanke på, som du så fint sa, demonstrationsfriheten
  -ett fundament i var demokrati jämt yttrandefriheten. Dessa gärning kräver dessutom uppsåt vilket, i arrangörernas fall, tycks tveksamt. Allmänfarlig ödeläggelse hänför sig till katastrofartade företeelser. Misshandel i detta fall kan vara aktuellt, men då ska det ställas bortom rimligt tvivel vem som gjort vad. Organisatörerna har i detta fall inte ens varit med i tåget. De kan därför knappast ställas till svars för det som du påstår annat än genom anstiftan. (se ovan) Våld mot tjänsteman föreligger oftast, däremot inte om du blir angripen och måste freda ditt eget eller annans liv. Detta oavsett om du förstått eller ej att det är en polis. Här vet demostranterna om att det är poliser (i alla fall de flesta) men att skydda sig mot BROTTSLIGT angrepp torde alltid vara förenat med straffrihet. Polis som attackerar dig med brottsligt uppsåt får du givetvis freda dig mot. Poliserna gör sig nog skyldiga till både det ena och det andra även om brottsprovokation i större utsträckning är tillåtet enl. tysk rätt. Att ge sig på de som viger sin tid åt att skapa debatt och värna om mäsnkliga rättigheter kan nog inte motiveras ens av de med de svagaste moraliska grunderna. Till detta bör läggas att det är få förunnat att kunna demonstrera och ge uttryck för missnöje mot regimer. Det är på grund av detta som demonstrationer, som oftast är fredliga, tillåts. Därför vill vi (samhället) inte skapa häxprocesser kring de som försöker göra sin medborgerliga plikt och värnar om det de anser står för rätt och rättvisa. Jag avslutar med ett citat från en ganska känd text, the decloration of independence:

  We hold these truths to be self-evident, that all men are created equal, that they are endowed by their Creator with certain unalienable Rights, that among these are Life, Liberty, and the pursuit of Happiness. That, to secure these rights, Governments are instituted among Men, deriving their just Powers from the consent of the governed.

  But, when a long train of abuses and usurpations, pursuing invariably the same Object, evinces a design to reduce them under absolute Despotism, it is their right, it is their duty, to throw off such Government, and to provide new Guards for their future security

 2. Adam K Says:

  Problemet ligger väl i att dessa anti G8 demonstrationer systematiskt och planerat urartar till kravaller. Det är knappast så att man av misstag råkat ta med sig molotov cocktails och maskerat sig.

  Vad arargörerna än säger så måste de känna till detta och sannolikt visste de även vad som planerats.Jag menar att demonstrationsarrangörerna i detta fall torde fungera underfär som en ansvarig utgivare.

  ”Att ge sig på de som viger sin tid åt att skapa debatt och värna om mäsnkliga rättigheter”
  varför står man då vid ett G8 möte och inte utanför Cubas ambassad?

  ”Polis som attackerar dig med brottsligt uppsåt får du givetvis freda dig mot.”
  Från DN:
  ‘Utlösande blev angreppet på två ensamma polisbilar från de så kallade autonomerna i vänsterblocket. Sedan utbröt kaos för någon timme i hamnområdet.’
  Ja du… det måste vart väldigt mycket brottligt uppsåt från polisbilarna.

  ”Till detta bör läggas att det är få förunnat att kunna demonstrera och ge uttryck för missnöje mot regimer.”
  Som jag sa, man skall inte blanda ihop rättigheten att demonstrera med rättighet att starta upplopp.

 3. Anton Klepke Says:

  Jag var där och gick tillsammans med ickevåldsaktivisterna. Då svarta blocket började bryta upp gatorna och beväpna sig sprang vi fram och bad dom sluta då våld bara skulle resultera i polisaggressioner, att polisen kuna rättfärdiga undantagstillstånd, tårgas och 16000 kravallpoliser, och att media skulel få en lysande chans att mörka våra åsikter och vår kritik.

  De svarta svarade oss med långfingrar, glopord, spottloskor och tjejen som stod bredvid mig fick en flaska krossad mot huvudet.

  Några minuter senare attackerade polisen och vi försökte säga att de inte skulle låta sig provoceras för då skulel de svarta få det kaos dom ville ha och allt skulel eskalera. Polisen svarade med slag från sina blyhandskar och vi blev intacklade i en vägg.

  Jag vill gärna be er som inte var där att sluta döma ut oss över 70000 fredliga demonstranter som antingen huliganer eller passiva påhejjare till våld. Vi demonstrerade mot krig och miljöförstöring, mot det odemokratiska i att de rikaste ska få makten över hela tredje världen, och förövrigt också fatta beslut odemokratiskt över sina egna invånares huvuden. Låt inte våldsverkarna lyckas i sin kamp att mörka våra viljor.

 4. georg Says:

  det behövs inget demonstratinstillstånd i sverige.

 5. Saga Says:

  Vilken jävla idiot du är.. Kom tillbaka när du överhuvudtaget insett hur ”vänsterligisterna” tänker och framför allt hur de är organiserade.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: