Folkbildning?


I dagens SVD brännpunkt kan man läsa vad som med stor sannolikhet är en av de underligaste sakerna jag läst (länk). Här förklarar förbundschefen på Studieförbundet Vuxenskolan varför Vuxenskolan är så ofantligt bra.
Jag är osäker riktigt vad som sägs i artikeln som ger ett ofantligt förvirrat intryck, kanske som ett resultat av för mycket folkbilning, ett uttryck som för övrigt ger mig kalla kårar.

Delar av Vuxenskolans förträfflighet är uppenbarligen sprungen ur den så kallade folkbildningen som vuxenskolan utför. Gott så? Icke!
Genom sin blotta närvaro i Second Life bekämpar man uppenbarligen pedofili och mörkermän. Vuxenskolan är minsann mänsklighetens försvarare, för pedofili är ju inte en sexuell läggning, nej… pedofili bekämpar man genom folkbildning.

När författaren ger skenet att vilja förbjuda pedofiler att vistas någonstans, visar på total oförståelse angående den så kallade pedofilskandalen i Second life och sedan menar att Vuxenskolan är lösningen på allt blir det hela en ganska deprimerande läsning.

Visst, man får ta det som det är, ett sätt att via staten stjäla våra pengar (öka sina anslag), så det kanske inte är underligt att det hela är ohederligt. Men att tro sig kunna göra detta genom att hänvisa till pedofiler och försöka skrämma upp människor är ytterst osmakligt.

Annonser

2 svar to “Folkbildning?”

 1. Dolf Says:

  Väl skrivet!

  Jag blev halvt deprimerad av den totalt fördömda artikeln.

  Jag hatar dessa uppblåsta idioter som tror sig verka för ”det som är gott”.

  Förhoppningsvis dör detta sätt att vara då företrädarna sakterligen pensioneras och ej ersätts (då jag tror att ungdomen inte är lika lätt att lura in i skiten då deras idévärld inte går ihop med kvasisocialismens von Oben-attityd till skillnad från typ min farmor och andra fördomsfulla, självförhärligande halvfigurer).

 2. Vanja Says:

  Uttrycket ”vägen till helvetet är stensatt med goda föresatser” är passande.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: