Det här med att bevisa skuld…


..är väl ändå lite passé. Så tycks man åtminstone resonera i en viss tingsrätt om man får tro Aftonbladet som också skriver om själva händelsen.

Principen om att åklagaren skall bevisa den åtalades skuld har länge varit en grundbult i moderna rättssystem, men i det upplysta svenska systemet har man uppenbarligen slutat med sådana gammelmodigheter.

Tingsrätten har i domen också skrivit att teknisk bevisning saknas.
Det innebär bland annat att det inte hittats ett enda dna-spår efter någon av spelarna, varken på kvinnans kropp eller på hennes kläder.
– Däremot fanns dna-spår av en annan person som hon haft samlag med. Det här är justitiemord och domen är fullständigt orimlig. Den kommer att överklagas, säger advokaten.
Han vill inte spekulera i varför tingsrätten valt att enbart tro på kvinnans ord.

Jag har inte själv läst domen, men då man skriver att teknisk bevisning saknas utan att motivation ges till varför kvinnan anses trovärdig undrar jag vilka partier som finns representerade hos nämndemännen.

Annonser

2 svar to “Det här med att bevisa skuld…”

  1. Henrik Sundholm Says:

    Tja, det var väl vad feministerna tog upp för ett par år sedan, att så många våldtäktsmän frias i domstolarna i brist på teknisk bevisning. Jag antar att man ville fälla de anklagade männen helt utan bevisföring. Det är förstås ett helt och hållet fascistiskt synsätt.

  2. Adam K Says:

    Jag förutsätter att de blir friade i högre instans, vill minnas att det är så det brukar bli med våldsamma protester till följd.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: