Om USA matchen.


Gårdagens match mot Amerikas Förenta Stater (förkortat AFS) såg väl, måste jag tillstå, helt okej ut. Amerikanarna var ett lag jag såg fram emot att se, med en spelstil som påminner lite om Syd-Korea, och visst uppvisade man ett rappt kombinationspassningsspel efter att man via hög press erövrat boll och stressat den Svenska defensiven. Precis sådant motstånd SWE faktiskt behöver träna mot, det är inte sällan hög press ställt till det för de svenska uppspelen.

Det blev också problematiskt, även om Sverige skapade ett par riktigt bra målchanser i första, och den Amerikanska pressen gav oss vissa problem. Mot ett vassare anfall än det Amerikanske hade detta nog straffat sig. Men nu straffade sig det inte, och när Amerikanarna så tröttnade i andra halvlek kunde svenskarna spela runt, kombinera sig igenom bättre och utnyttja ytorna som gavs.

1-0 var ett godkänt resultat även om man nog borde gjort ett mål till med så många chanser. Daniel Andersson klarade inte riktigt av att vinna mittfältet på samma vis vi är vana att Linderot gör, men det kan man nog inte heller vänta sig. Rosenberg såg nästan oförskämt rapp och pigg ut den lilla tid han fick spela, tog ett par smart löpningar. Jag hade gärna sett honom lite längre än jag fick.

Det hela ser helt okej ut inför Danmarksmatchen, men det betyder ingenting allt kan fortfarande gå åt helvete.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: