Nejnejnej…


Jag vill påstå att detta är ett gott exempel på hur demokrati kan slå fel när man hänger kvar vid principen med majoritetsbeslut men samtidigt frångår grundläggande saker som att staten inte skall lägga sig i hur man klär sig, vilket dels kan ses som en äganderättsfråga men också som rätten att uttrycka sig fritt (enligt mig en del av yttrandefriheten).
Sådant här är beklämmande, kanske inte främst på grund av att man inte får klä sig hur som helst utan för vad det gläntar på dörren till; musikförbud, bokförbud, språkbruksrestriktioner etc…
Vaför skulle sedan människors rätt att inte se en klädstil de ogillar vara viktigare än en individs rätt att klä sig hur han/hon vill? Kanske menar vissa att kollektivets/majoritetens vilja här går före individen eftersom de är fler, men det är ett otroligt dumt påstående, som skulle implicera att individens rättigheter aldrig är mer värda än ett kollektivt ogillande.

Annonser

4 svar to “Nejnejnej…”

 1. Henrik Sundholm Says:

  Indeed

 2. Mia Says:

  Som om polisen kommer bry sig ett skit om folks byxor, de har bättre saker för sig. Det finns någon gammal lag runt de trakterna att man inte får ge akvariefiskar sprit ockå.

  För övrigt får man inte precis gå ut klädd hur som helst i Sverige heller, försök att gå till Konsum med ett hakkors på jackan. (Det får man å andra sidan i USA. Fast man kan nog räkna med att få stryk.)

 3. Mia Says:

  Yttrandefriheten sluta förresten att gälla här i Sverige så fort muslimerna flyttade hit och öppnade käften. Och svenskarna viker sig som fega piprensare, något som verkligen bara händer här.

  Att ojja över den där klädlagen känns väldigt mycket som att kasta sten i glashus.

 4. Adam K Says:

  Yttrandefriheten i Sve var väl svajig innan någon större invendring fanns, så att skylla på muslimer vet jag inte om man kan, men visst har yttrandefriheten inskränkts mer och mer på senare tid. jag har dock inte sett något bevis på att detta skulle vara ‘Alla muslimers fel’. Problemet ligger väl snarare hos maktfullkomliga politiker.

  Någonting måste man ojja över, och varför inte börja med kläder, och jo visst borde man få gå till konsum med vilka symboler på sig man vill, och om det vore så att det var det man ville förbjuda så skulle jag skriva om det istället.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: