Att säkra sin inkomst.


Vad i helvete?

Dagens brännpunkt måste vara något av det underligaste, mest skrattretande och samtidigt dummaste jag läst. Artikelförfattarna kastar sig rakt in i hetluften med prat om själen. Ursäkta? Man definierar inte vad man menar med själ, vilka tanke- elelr kemiska processer man anser ingå i detta abtrakta begrepp utan man yrar bara på som om: a) det är vetenskapligt fastställt att en själ finns och vad det är, samt b) man vet hur den fungerar.
Vidare diskvalificering från all framtida debatt uppnår man med detta:

Naturvetenskaplig forskning är grunden för studier av materien, men i förståelsen av själen är denna väg inte fruktbar.

Allt jag kan säga är ”Va?”. Man säger flera saker här, dels att man skall förkasta den vetenskapliga metoden och ägna sig åt gissningslekar, sen att själen inte finns. Allt som finns yttrar sig som energi i någon form, om massan är noll (ickemateriellt) så multiplicerar man alltså c2 (från e=mc2) med noll, och energin blir noll.
När man så slagit knut på sig själva och bevisat att själen faktiskt inte finns förväntar man sig att författarna skall sluta förnedra sig själva och dra sig tillbaka…. Men icke!
Man fastslår, med stor djärvhet, vilka som är bäst lämpade att behandla sker som inte finns:

Med detta följer ett naturligt beaktande av de professionella utredningar, bedömningar och den behandling skolade psykologer, psykoterapeuter och psykoanalytiker kan erbjuda.
Då måste de allmänna resurserna fördelas så att hela vårt breda spektrum av psykologisk behandling får offentlig finansiering. Först då kan psykisk ohälsa jämställas med somatisk, en naturlig utgångspunkt i ett solidariskt, humanitärt samhälle.

Pusselbitarna faller på plats. Hela artikeln tycks vara reklam för artikelförfattarna så de skall få mer av våra pengar för att behandla saker som inte finns. Det värsta är att de säker kommer att få det.
Heja Sverige.

2 svar to “Att säkra sin inkomst.”

 1. rudmark Says:

  Vad elak du var. Men du pinpointade essensen i artikeln.
  (DVS vi är bra och vi kan det här, men tyvärr kan vi inte säga vad det är…)
  Antagligen menar de en något mer metaforiskt vinklad syn på människan vilket är både humant korrekt och väldigt svårt att säga emot, men kanske inte så framkomligt behandlingsmässigt. Upprörande att dra alla depressioner över en kam och mena att det är en själslig åkomma. Som att säga att brutet ben är upplevd smärta som måste behandlas (istf att gipsa….)

 2. jt Says:

  Det ar alltid fantastiskt att laesa inlagg daer det intellektualiseras sa in i baljan….

  energi behandlar vi efter basta formaga, var och en av oss. Vissa lyckas inte sa vael och behover hjaelp.

  Bara foer att vi inte kan foerklara exakt vad sjalen aer, hur den fungerar eller vad den behover sa skall artikeln i fraga analyseras av en femsinnigt begransad individ som ser artikeln som reklam/annonsering….

  Va fan e de for mening med att forsoka ge en logisk forklaring till allting.

  Det finns en massa manniskor som har svart att uppleva en enda bra dag i sina liv och sa finns det viktigpettrar som tror att allting ar som att deklarera….

  Nej fram foer det abstrakta icke logiska tankandet och lat oss spendera tid och pengar pa det istallet for vad allting kostar och vad folk eventuellt kan tjana och att alla e fulingar som forsoker sko sig.

  Supportar fullstandigt tankegangen och logiken (om den finns) i artikeln.

  Let’s go crazy so we can get sane….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: