Mitt politikerförakt bara ökar.


Jan Björklunds muterbjudande i sann socialdemokratisk anda till ‘de äldre generationerna’ får mig att fundera lite.

Nu kan man nog inte påstå att det finns någon direkt åldersdiriminering (iaf inte mot gamla) annat än i huvudet på de äldre, detta påståendet vill jag stödja på den höga ungdomsarbetslösheten och det faktum att dagens pensionärer är en av de befolkningsgrupper som har det bäst ställt. Medan ungdomar dras med svårigheter att finna bostad, jobb etc…
Men är detta skäl nog att införa ännu en lag?
Naturligtvis inte. Om man nu verkligen tycker att äldre diskrimineras på arbetsmarknaden torde den enklaste vägen att gå vara att lätta på arbetsgivarnas plikt att betala för rehabilitering och dylikt, ty vem vill anställa någon som redan är utsliten om man sedan måste betala för hela kalaset?
Diskrimineringslagar i arbetslivet är dumma och Jan Björklund är dum, det är var arbetsgivares rtt att avgöra vem de vill anställa oavsett anledning och staten skall hålla sina tjuvaktiga fingrar borta.

Allt medan Folkpartiets identitetskris och vandring bort från liberalismen till, ja vadå?, fortsätter så roar sig resten av Alliansen med… eh, något jätteviktigt är jag övertygad om… Moderaterna har säkert någon form av planekonomi att införa, KD kan nog tänka sig att avskaffa yttrandefriheten. Centern har än så länge agerat albatross åt alliansen, så det är väl bara en tisfråga innan någon ‘allierad’ skjuter ned dem i sin iver att anamma socialismen.
Det är lite lustigt att man även med en så kallad allians slutar upp med en socialistiskt politik, kanske för att varje parti har en eller ett par socialistiska ‘hjärtefrågor’ som just de vill driva igenom, och när man förhandlat klart är allt rött och staten fortsätter att piska viljan ur folket med skattesatser som även Atlas skulle krokna under.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: