Min gud har större kuk än din!


möter alltså ‘Fredda’ ambassadörer från ett antal muslimska länder barkom lykta dörrar. Visst kan man tycka att han som statsminister bör ha möten som behandlar så pass ‘viktiga’ saker, men att ha hemliga möten med representanter från förtryckarregimer som vill bestämma svensk lag sänder verkligen inte några bra signaler. Om man bortser ifrån ett antal yttrandefrihetliga faktorer (Ty dessa är redan grundligt utredda av ett antal bloggare) och endast fokuserar på den religiösa aspekten undrar jag fortfarande varför man är arg från muslimskt håll.
Varför är det så viktigt att hindra människor från att tänka och uttrycka sig fritt (detta gäller alla religioner, men nu är det islam som, förtjänt, är på tapeten), varför måste människor förslavas intellektuellt av religionen?

Som utövare av en monoteistisk religion måste man, ty så är det väl skrivet antar jag, utgå ifrån att guden (då också religionen) är perfekt och därmed även allsmäktig. En perfekt gud kommer alltid att ge perfekta råd, samt bestämma perfekta levnadsregler (givet att han inte ger dåliga regler med flit). Även om människan inte alltid klarar av att hundraprocentigt följa dessa regler (om hon gjorde deta skulle vi ju leva i ett perfekt samhälle, så det är människan det är fel på, inte levnadsreglerna) så är det mycket bra regler. Mums!
Som religiös vet du således att du har rätt, att du följer en perfekt religion. Varför i helvete bryr du dig då om att din religion blir kritiserad? Du vet ju att den är perfekt, så kritiken borde bara glida av den övertygat religiöse. Det saknar logik (som ju religion är så rik på annars), de enda anledningarna till att bli upprörd av detta borde således vara:

A) Du misstänker att religionen ej är perfekt. Detta borde dock motbevisa existensen av en allsmäktig gud, och dörmed hela religionen. Så detta borde ej vara fallet, ty om man motbevisat en sådan existens finns ingen anledning till upprördhet.

B) Man vet att religionen är ett maktverktyg med vilket man vill styra andra människor. Att tillåta kritik är att försvaga sin egen maktposition.

Annonser

5 svar to “Min gud har större kuk än din!”

 1. Kerner Says:

  Fredrik Reinfeldt böjer sig för muslimer ,som håller på att skaffa sig en brå makt politik i Sverige ; för längue sedan de muslisnka länder har utsatt sverige med Internationella påtryckningar och Svenska regering böjer sig , tycker att de är en fel politik som kommer att få allvarliga konsekvenser i framtiden.
  Muslinska länder har hittat en svag länk som de kan dra nytta i deras internationella propagand .
  Den svenska regeringen böjer sig inför den mäktiga muslinska kapital .
  Nu muslimer kräver en lagändring , Vad ska de kräva senare?
  Vad kommer att hända om Sverige går inte på en lagändring? Ska de muslinska länder försättta med påtryckningar på regering till de ger vika? Eller ska de bränna några svenska ambassader som de gjorde i Damaskus när muslimer satt i brand den Danska och Norska ambasader när Danmark vägrade ge vika

 2. Drummeldryg Says:

  ”Även om människan inte alltid klarar av att hundraprocentigt följa dessa regler (om hon gjorde deta skulle vi ju leva i ett perfekt samhälle, så det är människan det är fel på, inte levnadsreglerna) så är det mycket bra regler.”

  – vet inte det jag, en av de tio guds budorden, ”du skall icke dräpa” t ex är ju från början avsedd att bara gälla judar. Alltså det är inte okej att döda andra judar, men andra folkslag är det helt i sin ordning att döda/skada. Så, även om de levde regelmässigt skulle folk fara illa, inte så perfekt kanske…
  Nu gäller väl inte regeln på detta sätt längre… eller?

 3. Faster Sven Says:

  Väl talat.

  I samma anda kan man fråga sig hur stark den gud är, som behöver ynkliga människor till sitt försvar på jorden, samt hur futtig och fåfäng den gud är, som vill att vi ska slösa bort vår korta tid på jorden, genom att bygga palats till hans ära och tillbe honom.

  /Faster Sven

 4. Patrik "BP" Andersson Says:

  Alla övertygelser, oavsett vilken, leder till att någonting gör den övertygade mer upprörd än något annat.
  I det här fallet är det att någon som inte ska avbildas alls blir avbildad, på rent djävulskap, av Väst som dessutom ser till att rita profeten som ett orent djur.
  Kan sägas mycket om yttrandefriheten, muslimers intolerans etc, men faktum kvarstår att Lars Vilk medvetet klev fram och spottade 1,3 miljarder medmänniskor i ansiktet.

 5. abdul Says:

  jag tror att jag har större kuk än båda era gudar tillsammans!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: