Irriterad fredag. Eller, jag blir så förbannad


Egentligen har jag, varit irriterad hela veckan, irriterad på den så kallade borgerliga regeringen, som för en vänsterpolitik, irriterad på Anders Borg som vill gå sommarkurser i planekonomi, irriterad på Reinfelt som helt skiter i sina väljare för att blidka röd-media. Som grädde på moset skriver Schori och kritiserar vilks i SVD.
I sann ‘Den våldtagne får skylla sig själv’- anda skriver han om hur det är västvärldens fel att Islamistiska mördare vill döda Vilks (och egentligen alla som inte följer Islam).
Att det skall vara så förbannat svårt att förstå att yttrandefriheten skall, och måste, gälla speciellt kritik av dem som inte vill bli kritiserade, förlöjligade eller utpekade. Yttrandefriheten måste vara absolut, och kan inte, får inte, inskränkas bara för att undvika mordhot eller sårade känslor.
Schoris debattinlägg där han kritiserar bruket av yttrandefriheten gör mig, faktiskt, riktigt förbannad. Han lyckas tillockmed uttrycka sitt stöd för en terroristorganisation:

Reformvänner i arabvärlden kan vittna om hur deras kamp försvårats av Irakkriget och västvärldens bojkott av den demokratiskt valda Hamas-regeringen i Palestina.

Jag antar att Schori tycker att vi borde stött Hitler bättre också, han var ju trots allt demokratiskt vald, och hade ungefär samma mål som Hamas.

Uppenbarligen tycker också Schori att huruvida kvinnor skall ha rättigheter eller ej är en svår fråga:

Diskussionen måste nu föras vidare, bortom kategoriska uttalanden och sårande provokationer. Reinfeldt skulle kunna ta två snabba initiativ för att mota Olle i grind och öka förståelse för både islam och svensk grundlag.

I en sådan dialog inryms också andra, svåra, frågor än de som Vilks har aktualiserat, som kvinnans lika rättigheter

Förbluffande.

Yttradefriheten måste vara total (där har vi lite att jobba på, ta bort hetslagstiftningen), man kan inte undanta något från den. Att inskränka den är ett allvarligt hot mot demokratin.

Annonser

8 svar to “Irriterad fredag. Eller, jag blir så förbannad”

 1. Carl Says:

  Patetiskt att se en massa människor i vårt avlånga land som känner sånt hat och förakt mot araber och muslimer så att man är helt blind för den verklighet som faktisk existerar. Bara att göra en jämförelse mellan Hitler och hamas är riktigt lågt. Hamas är förvisso inga änglar men att jämföra dom med en fullfjädrad nazist med läger för utrotning av judar mfl. är totalt omöjligt. Jag kan ge några exempel på varför. Ingen judisk stat ockuperade tyskland och trackasserade dess civilbefolkning, ingen judisk stat kastade tyska politker i fängesle och pekade ut andra ledare som terrorister och avrättade dom utan rättegång. Ingen judisk stat skickade agenter för att likvidera tyska medborgare runt om i världen(innan nazi tysklands uppkomst). Finns flera hundra fler exempel på Israels brott mot internationell lag. Alltså; skillnaden mellan Hamas och Hitler med anhang är att ingen provokation från judar kom mot tyskarna. Det var ren paranojja och rent hat som styrde nazisterna. Hamas däremot (trots deras militära grens terrordåd och mord) är en ren produkt av den politik som Israel och väst fört gentemot palestinerna och andra suveräna arabstater. Palestinerna måste vara det ända ockuperade folk i världen som kallas terroister när dom försvarar sej. Men nu är det ju så att det är vissa länder som bestämmer vilka som är terroister…

 2. Christer Joahnsson Says:

  Lars Vilks är en korkad uppblåst clown som äventyrar andra för att få egen uppmärksamhet!

  Vilket D-A ego!!

 3. jon Says:

  Att lägga sig platt för mulsimner och låta det demokratiska samhället gruppvåldtas kanske inte heller är lösningen. Om muslimerna håller sig i sin del av världen och Väst slutar att dalta och försörja dem så ska ni se att problemet snart är löst. Mao, repatriera de som våldför sig på det västerländska samhället och värderingarna, stäng gränsrna till Europa.

 4. Raelian Says:

  Håller med om att yttrandefriheten ska vara absolut. Dock får man så klart inte sprida falskt förtal och smutskasta enskilda personer eller folkgrupper. Men att kritisera och göra karikatyrer måste vara tillåtet.

  Och de som begår ett brott är trots allt de muslimer som kommer med mordhot. Om vi låter deras hot och våldshandlingar bli rättfärdigade, så är vi farligt ute. Vad blir nästa steg? Ska vi införa ”Sharialag” i Sverige också bara för att de grupper som skriker högst känner sig kränkta annars?

  Däremot tycker jag att det var helt fel av västvärlden att underkänna Hamas valseger i Palestina! Det är dubbelmoral på högsta nivå. Hur kan man säga sig förespråka demokrati och sedan underkänna ett val bara för att man tycker att ”fel” parti vann?

  Då är det väl bättre att väst är helt öppna från första början och säger att de vill ha palestina som en lydstad med en marionettregering…

  Nej om det ska vara frihet och demokrati i palestina, så ska det också vara det 100%. Om personer i Hamas sedan utför brottsliga handlingar, så får man döma dem då, men inte innan. Detta är ju något som gäller generellt för alla partier och organisationer.

  Synd också att så många muslimer tar den här typen av kritik, som förföljelse av muslimer… Jag tycker att USA:s krigshandlingar är minst lika avskyvärda som de mordhot som utfärdas av muslimer.

 5. Mattias Says:

  Både Hamas och Hitler vann makten i demokratiska val, båda utnyttjade senare den makt i inbördesstrider mot rivaler (Adolfs maktövertagande och Hamas kamp mot Fatah i Gaza). Det Hamas säger sig vilja göra med judarna (driv dem i havet!) skiljer sig inte nämnvärt från vad Hitler sade sig vilja göra med judarna (driv ut dem ur Tyskland!). Sedan är jag skeptisk till på vilket sätt självmordsbombare på diskotek i Israel (notera: Israel, inte Västbanken eller Gaza) kan sägas vara självförsvar? Om det nu är så att palestinerna har rätt till motstånd mot en ockupationsmakt, gäller detta inte bara på Västbanken och Gaza utan även inne i Israel? Om Israel ska fördömas för brott mot internationell lag, ska vi inte kräva samma lagefterlevnad av palestinska organisationer? Attacker mot civilbefolkning är olagliga både för stater och motståndsrörelser. Att en part felar och bryter mot folkrätten ger inte den andra parten rätt att göra detsamma.

 6. Henrik Sundholm Says:

  Yttrandefriheten måste vara total – jag kunde inte instämma mer. Det enda jag vill inflika är ju att muslimerna inte bara vill mörda icke-muslimer. De uppskattar även att föra krig inbördes tron.

 7. Sharp Says:

  Carl, din kommentar är ett lysande exempel på den okunnighet och förvirring som idag råder bland många västerlänningar.

  I Hamas charter från 1988 hänvisar man till exakt samma ”källor” som Adolf Hitler – nämligen ”Sion Vises protokoll”: http://www.yale.edu/lawweb/avalon/mideast/hamas.htm

  Se exempelvis paragraf 32.

  Rörelsen har sina rötter i det främlingsfientliga Muslimska brödraskapet som växte fram i Egypten under 30-talet och som var starkt influerat (och i vissa fall direkt uppbackat av) samtidens totalitära regimer i Europa: http://en.wikipedia.org/wiki/Muslim_Brotherhood

  En av den palestinska islamismens förgrundsgestalter – och en av den tidens mest namnkunniga muslimer överhuvudtaget – muftin Haj Amin Al-Husseini var direkt allierade med Adolf Hitler och deltog aktivt i andra världskriget: http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=148&a=537252&previousRenderType=3

  Faktum är att få rörelser i vår samtid står så nära den nazistiska ideologin som Hamas. De delar inte bara den konspiratoriska judefientligheten utan själva kulten av döden.

  Vad som är ”lågt” är att inte fatta att Hamas och liknande organisationer menar exakt vad de säger.

  Genom att försvara dem gör sig Schori och liknande individer skyldiga till precis den sortens medlöperi som under 1900-talet resulterade i massdöd av oanade dimensioner.

  Tänk om Carl innan du får svårt att se dig själv i spegeln.

 8. Yazichnik Says:

  Hamas mål är ett utplånande av staten Israel och alla judar som finns där. En jämförelse av Hamasistan med Hitlertyskland är därför helt på sin plats. Eller man kanske ska tro på ”Fred i vår tid”, bara man låter islamisterna få som de vill?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: