Jahaja.


Ibland undrar jag var det började gå fel.
Kanske är det inte relevant för oss längre eftersom det redan barkat åt helvete, men det är möjligt att kunskapen om var det gick fel kan hindra oss från att göra om samma misstag. Någonstans slutade politik handla om folket, folkets vilja och önskningar. Man tappade de värderingar som dagens demokratier sägs vara uppbyggna på, frihet, jämnlikhet, broderskap och allt det där, på något vis kom det i skymundan.
Dessa värderingar tycks inte längre vara centrala för de folkvalda, varken de som kallar sig liberala eller de mer socialistiskt lagda. Av någon outgrundlig anledning tycks det hela numera handla mer om social kontroll, betvingandet av individen och överförandet av makt från den enskilde till staten. Dessa företeelser är egentligen inget nytt vi har sett dem sedan länge i de medeltida monarkierna och kommuniststater, men nu tycks även vår nya vänsterregering ha sällat sig till dessa idéer.
Man vill forma innevånarna till en homogen massa genom utökad övervakning, kartläggning av individer och rent moraliskt motiverade lagar. Ord som folkhälsa, kollektiv och välfärd anses vara mer värdefulla än den tidigare nämnda slagdängan ”Frihet, jämnlikhet, broderskap”. Yttrandefriheten offras på den politiska korrekthetens varböldsliknande altare, informationsfriheten utmanas av maktfullkomliga politiker (vilka vi tvingas försörja på livstid) som inget hellre vill än att begränsa vår möjlighet att utbyta information fritt ty informationsfriheten är det enda skyddet vi har mot tyranni.
Denna politiska ‘nyadel’ vars MAcchiavelliinspirerade värdegrund låter dem oblygt lägga skatt på skatt, allt för att tvinga oss att betala för vårat eget fall. Betala våra förtryckare, våra övervakare och censorer. I Reinfelts Ny-Socialistiska kollektivsamhälle finns inget utrymme för egen vilja, alla ska med det ser pappa fredrik till. Med våld om så krävs. Men det är för vårat eget bästa.

Jag undrar hur jag ska rösta i nästa val.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: