Slaveri


I dagens SVD skriver man om ett förslag att slopa barnbidraget för höginkomsttagare. Äntligen har de socialistiska (förvisso en centerpartist, men han förefaller mig vara en centerpartist av den socialistiska typen) kastat slöjan och erkänner öppet att man bara är ute efter slaveri. Tidigare har höga skatter motiverats med floskler som ‘skatterna kommer alla till gagn’, ‘alla bidrar till allas välfärd’ etcetc.
Men med detta förslag visar man sitt stöldaktiga ansikte rakt av. Man vill helt enkelt att en grupp människor inte skall få ta del av en del av allas så ‘älskade’ välfärdssystem. En grupp människor som, tack vara frånvaron av ett skattetak tvingas, av statens våldsmonopol, betala mer pengar till staten än andra. Dessa skall alltså uteslutas från vår välfärd helt utan skattelättnader. Detta är slaveri. Svart på vitt.
Inte för att det är unikt. Hela välfärdsstatens essens är att tvinga en del av befolkningen att arbeta för en annan del, men det är sällan man får det serverat så uppenbart som här. Att det skall vara så svårt att låta människor njuta frukten av sitt eget arbete. Slopa barnbidraget för alla, och sänk skatten. För det är våra pengar, inte statens, folkets eller någon annans. Är det så djävla svårt att acceptera det?

3 svar to “Slaveri”

 1. Jan Says:

  Ja, vi ska bara ge incitament till låginkomsttagare att arbeta och skaffa barn eftersom det är orättvist när höginkomsttagare jobbar häcken av sig och har CSN lån och bor i dyra villaområden med höga lån. Det är fortfarande barnfamiljer vi talar om och någon bör betänka att man inte blir miljonär i det här landet bara för att man tjänar mer än 30.000 i månaden. Jag har sagt det länge nu men vinner sossarna och stiftar en rödgrön allians igen då ska jag f-n säga upp mig och bosätta mig i glesbygden och inte göra ett skit.

 2. Darwin Says:

  Det huvudsakliga problemet med dagens politik är darwinistiskt. De som har bra gener och därför blir högavlönade på dagens arbetsmarknad berövas de ekonomiska resurserna för att både leva ett gott liv och kunna skaffa barn. Resultatet kommer att bli en dummare befolkning och det framgångsrika samhällets undergång.

  Varför tror ni att alla imperier hittills gått under förr eller senare? Jo, för att man fått det för gott ställt och börjat sätta det naturliga urvalet (den fria marknaden) ur spel.

 3. rikf Says:

  Håller med Darwin.
  F.ö…
  ”som anser att kravet (plattskatt) strider mot grundläggande centerpartistiska värderingar, som kommunalt självstyre och jämlikhet mellan kvinnor och män.”
  Plattskatt strider mot kommunalt självstyre och jämlikhet!?!?! Så var det med den liberalismen. Kan det bli mer jämlikt än platt? På vilket sätt skulle platt skatt vara ojämlikt?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: