Med ett visst mått av nöje..


.. och stort intresse läser jag hur svenska hackare hämnats på de Turkiska som hackade svenska hemsidor. Det är dels intressant att se hur man, genom denna hämndaktion, står upp för den svenska yttrandefriheten (som utlöste de turkiska attackerna), och visar vilja att försvara den.
Än mer intressant är de kommentarer som Per Hellqvist ger:

Per Hellqvist tycker att det är allvarligare än att enbart ta sig in på en hemsida och förstöra den. Han säger också att många oskyldiga drabbats av attacken.

eh?
Menar han att de svenska småföretag som drabbades inte var oskyldiga?
Ett ganska kontroversiellt uttalande må jag säga, uppenbarligen är det som vanligt, islamisterna är offren och västvärlden skurken.

Med tanke på hur populär Ataturk är i turkiet skall det bli oerhört intressant att se hur det här utvecklar sig, huruvida ett gräl mellan individer kan utvecklas till en internationell incident eller ej. Ett bråk mellan Svenskar och Turkar på en turistort skulle inte göra det, men internets ‘offentlighet’ gör det hela så mycket mer intressant.

Edit: Lite underligt är att SVD (som alltid e sist med alla nyheter annars), verkar vara först med denna, och jag undrar om det bara är en dummynyhet som slunkit igenom när man driftsatt sin nya sida… det får tiden utvisa.

Annonser

3 svar to “Med ett visst mått av nöje..”

 1. Karl-Johan Says:

  Först?

  idg.se publicerade igår, p3 nyheterna kl 17.00

 2. Adam K Says:

  Först av de större dagstidningarna?

 3. Top Posts « WordPress.com Says:

  […] Med ett visst mått av nöje.. .. och stort intresse läser jag hur svenska hackare hämnats på de Turkiska som hackade svenska hemsidor. Det är […] […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: