Så kan det vara.


Att 95% av svenskarna skulle ‘fuska’ är med stor sannolikhet något som kommer att göra vänstern upprörd, men man kan ju alltid vifta bort det genom småbarnsliga anklagelser i misslyckad satir vilken innehåller ord som elit och priviligerad (”Hihihi, fan vad rolig jag är, jag låtsas vara rik! Samtidigt som jag försöker få fram politiska poänger.”). Kanske är detta beviset för att man, även som vänster, kan ha en lika misslyckad literär ådra som alla vi andra trots alla timmar spenderade med den lilla röda.
Varför svider det (fusket alltså) så mycket för våra röda vänner?
Är inte allt smaskens i jättesmaskens?
Naturligtvis för att detta bevisar att de ‘onda’ har haft rätt hela tiden. Det är omöjligt även för en vanlig arbetare att leva gott i ett land med vårat skattetryck utan att fuska. Det som skall föresälla ett socialistiskt arbetarparadis som gynnar den vanlige arbetaren gynnar egentligen bara staten, och medlemmarna av partiet, och detta avslöjar socialismen som det pyramidspel (med partiet i toppen, och våldsmonopol som Ess) det är.

Lösningen är naturligtvis inte ökad kontroll (mer skattepengar lagda på det hela), utan att sänka skatter och samtidigt sänka/dra in/minska bidragen.

Annonser

11 svar to “Så kan det vara.”

 1. SKRIVKRAMP Says:

  Ha-ha-ha, inser du vad löjlig du ser ut utan byxor? Du kan väl ta och LÄSA den den där ”debattartikeln” innan du använder den som slagträ. (Ett tips: kolla hur Fölster och hans sidekick använder exempelvis dem som själv vårdar anhöriga eller själva betalar för vård utomlands för att komma upp i de där 95 procenten …)

 2. Adam K Says:

  Alla dessa saker (även egenvård) är tecken på att systemet som helhet inte alls fungerar, och vi borde således sänka avveckla det som ändå inte ger något.

  Slutsatsen, att i 95% av fallen fungerar inte välfärdssystemet är fortfarande giltig, även om allt inte handlar om regelrätt bedrägeri.

 3. smyg Says:

  Ursäkta franskan, men det är väl själva fan att du inte kan läsa innantill, ”Adam K”:

  ”Nära 95 procent av de tillfrågade i undersökningen uppger att de anpassat sitt beteende i syfte att vinna fördelar ur systemen, vid ett eller flera tillfällen under de senaste fem åren. ”

  Vad är det för vinst med att själv stå för vården av sig själv eller närstående?

 4. Adam K Says:

  Det räcken inte att endast läsa, man måste även tolka informationen, utan att göra detta är den värdelös.

  Måste jag verkligen upprepa mig?
  Både fusk och det faktum att man måste hjälpa till själv är tecken på att systemet inte fungerar, vilket är giltigt i alla 95%.

  Förövrigt misstänker jag att det är bra många fler som fuskar än som måste hjälpa till. Inget ont om de som fuskar, jag förstår att man vill ha något tillbaka när staten stjäl det man tjänar.

 5. SKRIVKRAMP Says:

  Du är söt, du: 95 procent? Varför nöja sig med det? Om du ändå inte behöver stödja dig på fakta kan vi väl dra till med 100 jämt, när vi ändå håller på?

 6. Adam K Says:

  Låt oss ställa upp följande:

  Säg att vi har ett välfärdssystem, kalla detta V.
  För alla personer P som bor (b) i staten S: b(P,S) gäller att välfärdssystemet kan anses fungerande (ok) om och endast om P inte behöver hjälpa till med extra vård utöver systeme: ¬h(P)
  och P inte fuskar för att dra nytta av systemet ¬f(P).

  Således har vi:
  ¬h(P) /\ ¬f(P) –> ok(V)

  Eftersom vi, i fallet jag skriver om, har fall där där delen personer P som ej uppfyller kravet för ok(V) är 95% är min slutsats korrekt givet att premisserna är korrekta.

  Således måste ni anse premisserna felaktiga eftersom resonemanget är logiskt korrekt.

  Förklara alltså varför man kan anse ett system fungerande när det a) tvingar folk att fuska eller b) tvingar folk att själva göra jobbet.

 7. SKRIVKRAMP Says:

  Hallå, hallå, verkligheten ringde och ville gärna ha Adam K tillbaka! Han påstod i går att 95 procent av alla svenskar fuskar, men i stället för att låta sig förvillas av fakta sprang han och gömde sig bakom boken i Nationalekonomi för dunmmies.

 8. Adam K Says:

  Noterade ni hur jag skrev ‘fuskar’ i anknytning till 95%, och sedan resonerade om de som bedrog systemet gjorde det pga vårt skattetryck.
  Sedan försökte jag utveckla varför siffran 95% kan anses visa att syste,met inte fungerar trots att en liten del av dessa 95% anser sig ha gjort ett jobb de inte borde behövt göra.

  I min senaste kommentar förklarade jag ‘varför systemet inte fungerr’ resonemanget så enkelt att alla med en grundläggande förståelse av logik borde ha förstått det.

  Nu gör du bara bort dig, om du inte klarar av att följa ett resonemang i grundläggande logik, känner jag mig tvingad att fråga vad du grundar dina åsikter på, om inte logiskt tänkande?
  Dina små påhopp får dig bara att se dum ut då de avslöjar din oförmåga att möta mina argument.

 9. smyg Says:

  Okej, Adam, låt oss tala logik:

  En av premisserna för din lilla logikövning är ”att välfärdssystemet kan anses fungerande om och endast om medborgarna inte behöver hjälpa till med extra vård utöver systemet”.

  I beg to differ. Inte ens om staten tog in alla våra pengar i skatt skulle den kunna erbjuda ett skydd mot allt alltid. Därför blir din kalkyl oanvändbar. Skit in, skit ut.

  Over, and out.

 10. Adam K Says:

  ‘En av premisserna för din lilla logikövning är “att välfärdssystemet kan anses fungerande om och endast om medborgarna inte behöver hjälpa till med extra vård utöver systemet”.’

  Naturligtvis syftar jag på den hjälp som talades om i undersökningen, där man hjälpte till med något man ansåg att man inte borde behöva göra. Lite slarvigt uttryckt av mig måhända, men nu vet du.

  Jag syftade alltså till de som hjälper till med något de anser att systemet skall klara, gör man detta upplever man helt klart att systemet inte fungerar.

 11. Drummeldryg Says:

  Det är synd när människor diskuterar med arslet, och då syftar jag inte på Adam.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: