Tillgång och…. staten?


Man tror att en Borgerlig regering skall ha iaf lite koll på marknadskrafter, att de skall kunna lägga ihop ett och ett. Man säger sig vara för en fri merknad, men ändå tar man, som stat, varje chans att lägga sig i saker.

Ansvarig minister Eskil Erlandsson (c) tycker att det är viktigt att satsa på att nyckelhålsmärka restauranger eftersom svenskarna äter allt fler måltider utanför hemmet.

– Jag har noterat att det finns ett stort intresse för att äta nyttigt. Så fort man slår på tv:n möts man ju av program om bantning och sådant, men på restauranger är det ofta svårt att veta vad man stoppar i sig, säger Erlandsson.

Eskil, marknadskrafter; marknadskrafter, Eskil.
Finns det ett behov kommer marknaden att fylla det för att möta efterfrågan. Man behöver inte reglera och lägga sig i, detta resulterar endast i sämre företagsklimat. Hur aningslös måste man vara om man tror att staten behver gå in och ‘uppmuntra’ företag att göra något det redan finns efterfrågan av? Det är inte statens uppgift. Visst 2,2 miljoner är lite pengar i förhållande till vad staten brukar kasta bortpå ren idioti och vaneföreställningar, men tänk om man i nio fall av tio kunde skita i liknande här dumheter, i längden blir det mycket pengar.
Egentligen är detta endast ett sätt för regeringen att lägga på ännu en avgift på de entrepenörer som sätter lågutbildade i arbete, som via sin företagsamhet sprider välstånd omkring sig:

Den nya, än så länge namnlösa, organisationen kommer att anta formen av ett aktiebolag med nära kopplingar till både livsmedelsverket och olika branschorganisationer. Efter att regeringens 2,2 miljoner är förbrukade är den tänkt att bekosta sig själv genom certifieringskostnader.

nuff said.

Annonser

5 svar to “Tillgång och…. staten?”

 1. Drummeldryg Says:

  Eh,… sjuuukt! Varför ska de göra något sånt? Varje människa får väl själv se till att man stoppar i sig enbart det man vill? Eh, dumhuvuden!

 2. Drummeldryg Says:

  Sjukt säger jag!

 3. Linjea Says:

  Hej sönos, kan du inte skriva nått kul, jag har så himla tråkigt… 😦
  Pussar*

 4. Adam K Says:

  Jag e bara så förkyld, helt utslagen. Men om jag mår bättre imorrn eller ikväll så kanske.

 5. linjea Says:

  okej.. 😦 Krya på dig sötnosen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: