Svartjobb och skattefiffel


Jag finner det lite underligt att det blir ett sådant ramaskri då våra förtroendevalda fifflat med skatten, köpt svarta tjänster eller dylikt. Visst förstår jag ilskan, men jag förstår dock inte att den riktas mot fifflaren istället för mot de höga skatterna, regleringen, arbetsgivaravgiften och de saker som faktiskt får oss att vilja fuska. Visst är det lite provocerande att de som beslutar om att staten skall ta frukten av vårat arbete själv inte vill få sina pengar stulna, men vem vill det?
Är det inte rätt att försöka hindra staten från att stjäla våra pengar? Precis som det är rätt att försöka hindra en inbrottstjuv. Dock är ju inget av dessa tillåtet i Sverige, att bruka våld mot inbrottstjuvar är, såvitt jag vet, straffbart precis som det är straffbart att försöka hindra staten från att ta din egendom. Personligen har jag svårt at fördömma driften att behålla sin egendom, även om det är en djävla dubbelmoral att med ena handen stjäla från medborgarna och med andra handen försvara sin egen egendom. Extra mycket dubbelmoral är det ju eftersom det är en SocialModerat som ‘fuskat’.

Sverige har potentialen att bli ett riktigt bra land att leva i, vi skulle kunna få en riktigt hög levnandsstandard med lägre skatter och mindre byråkrati, och det är väldigt ledsamt att staten ställer sig ivägen för allt detta välstånd, att man kväver driftiga människor, motarbetar entrepenörer och straffar de som försöker förbättra sina liv.

Jag finner det också smått intressant att vänstern, som brukar förespråka civil olydnad när det gäller att misshandla meningsmotståndare, blir mycketmycket upprörd av civil olydnad när det handlar om skatter (och TV-avgift).

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: