Sverige – Lettland


Matchen mot Lettland bvlev väl aldrig den rysare många trodde (mycket tack vare Spanien), efter att Allbäck tryckte in 1-0 efter 34 sekunder kändes allt bra. Mycket bra. Sveriges spel var tryggt, man rullade boll och visst tyckte man att tvåan låg i luften. Så gjorde Letterna 1-1, och där kunde det ha blivit läskigt. Men man rullade på bra och trots 1-1 i halvtid tyckte jag nog att det kändes ganska tryggt.
Så kom andra halvlek och Kongo-Kim tryckte in 2-1.
Gott.

Men… menmenmen… försvaret! Gång på gång dök det upp defensiva tabbar, felpassar och dumheter. Vår man i Basel måste ha spelat med nerverna utanpå, ty sällan rörde han bollen utan att strula till det. Också källström stod för ett par riktigt hemska passningar, och mot bättre motstånd hade det nog straffat sig.
I EM måste man skärpa sig, och inte ge bort bollen gång på gång på det sättet man gjorde. Visst blev man lite nervös, men tack vare Spanien blev det som sagt ingen rysare.

De positiva intrycken då?

Allbäck kan än, och visst är det härligt att ha en renodlad straffområdesspelare som alltid levererar, och en som bara tycks bli bättre med åldern. Han kanske inte var bäst på planen, men han fanns där bollen damp ner. Som han brukar.
Noterbart är också att den alltid så omtalade Ibra gjorde en riktigt bra match, inte som målgörare, men väl som framspelare. Han sökte sig ut på kanterna och spelade fram, och gjorde det riktigt riktigt bra. Imponerande.
Även Ljungerg hade en bra kväll. Trots lite speltid tuffade han på fint, slet och sprang. Det påminde lite om den gamle Ljungberg, och det var mycket trevligt.
Anders Svensson antar jag måste nämnas. Med den här matchen visade han att vi faktiskt har ett bra alternativ till Linderoth på den defensiva mittfältspositionen. Även om han inte har Linderoths fysik vann han mycket boll, gjorde ett antal bra brytnmingar och glidtacklade som om det inte fanns någon morgondag.

På det stora hela var det alltså en helt okej insats, men det måste bli färre misstag i defensiven om vi skall gå vidaere från gruppspelet i EM.

Annonser

2 svar to “Sverige – Lettland”

  1. drummeldryg Says:

    Varför måste vi nämna Svensson?

  2. Adam K Says:

    Annars blir han lite ledsen på ögat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: