Sent om det nya året.


Här kommer lite snabbt nedkrafsade tankar om 2007 och 2008, några händelser, och vad vi kan se fram emot.

Föga förvånande har så 2007 övergått till 2008, och personligen ser jag med viss skepsis på det kommande året. 2007 blev ett alarmismens och rädslans år, och detta hotar att spilla över till 2008. FN’s (IPCC) grovt politiserade och manipulerade miljörapport togs av medier emot med öppna armar i vårt avlånga land och rubriksättare firade julafton varje dag. Föga förvånande kanske då svenska journalister tycks ha övergett allt vad kritiskt tänkande och källgranskning heter, och övergått till att sinnesslött upprepa vad som sägs till dem.
Att Al Gore, mannen som påstått sig ha uppfunnit internet, bluffade till sig ett fredspris (good for you) är kanske föga förvånande i det rådande debattklimatet, men man undrar fortfarande varför inte munkarna i Burma kunde ha fått det.

Allas vår favoritövervakare Bodström fick verkligen upp ångan under 2007 och kommer troligen att på egen hand lyckas med konststycket att stöpa om Sverige till ett totalt övervakningssamhälle med hjälp av hot om terror och pedofiler. Detta bådar verkligen illa. Givet att Bodström får som han vill förutspår jag en lysande framtid för de som studerat Data Mining, och många kan i framtiden se fram mot oanmälda besök på grund av misstänkt surfande eller mailande. mumma!

När jag nu sitter och kikar ut på snöyran kan jag inte riktigt släppa känslan av att det barkar åt helvete. Klimatalarmismen lär hinna sänka tillväxten rejält innan folk börjar inse att det var just alarmism. Om Bodström får som han vill kommer människor snart att börja tänka efter vad de gör på internet, både en och två gånger, och den möjlighet av fritt ideutbyte som internet faktiskt är lär gå om intet när människor börjar frukta att hamna i en skumm databas någonstans. Innan 2010 lär drömmen om ett fritt och oreglerat internet vara totalt slagen i kras, och kanske kommer dagen då staten reglerar internet och hemsidor i stor utsträckning snart.
Så kan det bli, och det känns som om det är dit vi är på väg. Men jag har gärna fel, ty visst hoppas jag att förnuftet skall segra. Tyvärr tenderar detta att hända ytterst sällan.

2007 bjöd dock på än mer besvikelser. Den borgerliga regering som i början gav mig visst hopp visade sig vara ännu en socialdemokratisk regering, och det är med viss uppgivenhet jag bevittnar hur de, med en nästan professionell precision, skjuter skutan i sank.

Men allt kanske inte var dåligt med 2007? Ne… Byggnads fick ju bakläxa i vaxholmsmålet. Alltid något att gotta sig åt. Sen kvalificerade vi oss ju för EM också. Möjligen ett av de sista stora mästerskapen för Sverige på ett tag. Det börjar ju iaf kännas så.
Munkarnas demonstrationer i Burma var något av det vackraste jag sett under min livstid (innan militären började skjuta alltså), och det gav visst hopp, även om de aldrig fick sin frihet.

Så nej, 2008 blir nog inget bra år. EU kommer att fotsätta reglera, ge bidrag, ställa upp tullar och drömma om en EU-stat. Ryssland lär fortsätta mullra och tillväxten (inte Rysslands, utan våran) offras på klimataltaret. Integriteten, informationsfriheten och yttrandefriheten kommer troligen att beskäras allt mer. Vi åker ut ur EM redan efter gruppspelet, AIK blir svenska mästare (Hu!). Okej AIK blir kanske inte svenska mästare, men det vore ett läskigt scenario, så jag slängde med det av bara farten. Allsvenskan är såpass jämn att den är näst intill omöjlig att tippa.
Nej, vi får helt enkelt gräva ned oss, klä oss varmt och förbereda oss på en lång vinter.

Annonser

Ett svar to “Sent om det nya året.”

  1. rätt direkt « Equiliberal Says:

    […] Equiliberal « Sent om det nya året. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: