På Safari i Jättesmaskens


Bara en kort kommentar angående ngt jag läste på SVD. Jag blev, monst sagt, en aning förvånad. Läste om det hela, och utbrast i mitt inre: Vaaah?

Jag citerar artikeln:

– Vi har reserverat oss mot den extra utdelningen och mot de effektiviseringar som de anser sig behöva göra, vi tycker att de saknar grund, säger han.

SEKO tycker inte att Telia Soneras styrelse har tagit sitt ansvar, och menar att det ligger kortsiktiga intressen bakom besparingarna.

– Hyenorna vill ha mat, de stora aktieägarna och riskkapitalisterna kräver att de ska visa upp något tjusigt, man ser inte till företagets bästa utan till ett kortsiktigt utfall.

– Vi har aldrig varit främmande för att effektivisera verksamheten, men det behövs inga stora löpsedlar för att göra det. Nu oroar vi minst 16000 människor i Sverige och Finland, varav de flesta inte alls borde vara oroade, säger Elof Isaksson.

Människan är helt ute och cylkar. De han kallar för Hyenor äger ju företaget. Det säger ju även Elof själv när han kallar dem för aktieägare. De har alltså rätt att göra som de behagar med sin egendom. Svårare än så är det inte.
Är det inte snarare så att de som kräver, av de rättmätiga ägarna, att dessa skall avstå från rätten till sin egendom till förmån för andra är de verkliga Hyenorna?
Lever den gode Elof i uppochnervända världen… jättesmaskens?

Annonser

2 svar to “På Safari i Jättesmaskens”

 1. Kash Says:

  Det är inte så att vissa bara kan göra vad som helst.
  Det finns nåt som heter moral. Något människor är födda med (frånräknat de flesta företagsledare som enligt experiment oftast visar sig vara psykopater).
  De som är anställda torde ju ha lika mycket att säga till om, som de ägare som sitter och tjänar pengar på ANDRAS arbete. Är inte dessa oftast värre än bidragstagarna, eftersom de blir arroganta och ser på sina välgörare (arbetarna) som hyenor?

  Det är inte girigt med rättvisa.

 2. Adam K Says:

  Nu är det väl ändå så att arbetarna har ingått ett avtal med ägarna, man arbetar mot betalning. Arbetarna tjänar pengar på sitt arbete, och ägarna tjänar pengar på slutprodukten.

  De anställda tjänar pengar, ägarna tjänar pengar, båda parter profiterar alltså. Märk väl att ingen tvingats till att ingå detta avtal. Vari ligger det ‘moraliska’ i att arbetarna, som får betalt för sina tjänster, skall ha bestämmanderätt över någon annans egendom.

  Ponera att du betalar en bilverkstad för att reparera din bil, skall då verkstaden efter detta ha viss bestämmanderätt över sagda bil? Skall frisören äga en del av ditt hår, tandläkaren dina tänder, och doktorn din kropp?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: