Galenskaper på Lärarhögskolan


En läsvärd artikel tar upp hur det står till på LHS vad gäller ‘kränkandet’ av elever, och jag misstänker att det som tas upp allt oftare kommer att ses hända även på andra lärosäten givet att ‘Queerteorin’ och Stadsfeminismen växer sig än starkare.

Jag har lite svårt, då artikeln följer ett underligt upplägg, att exakt utröna vad som hänt. Men uppenbarligen har en lärare låtit påskina att denne anser att queerteorin är nys, en inte helt ovanlig inställning, vilket resulterat i en anmälan mot skolan för att denna uppenbarligen uppträtt på en kränkande sätt. Eleven som stod för anmälan, samt andra elever fick 30k som plåster på såren, dock via förlikning:

Två år senare fick han rätt. Lärarhögskolan, där Eklund undervisar, betalade ut 30.000 kronor var till Nilsson och två andra studenter för att skolan skulle ”ha uppträtt på ett kränkande sätt”. Vad jag förstår var det en historisk förlikning som satte djupa spår i högskolan.

Anledningen till att artikeln är svår att följa torde vara det faktum att man ämnar återkomma till det hela i en senare artikel. Redan nu kan man dock dra slutsatsen att anmälaren tycks vara en ovanligt liten människa:

Nilsson, däremot, är säker på sin sak. Men inte nöjd, eftersom den anmälde läraren ännu undervisar på högskolan. ”Han skall bort”, säger Nilsson. Hans åsikter och hans pedagogik är skadliga för studenterna. Men han behöver inte förlora jobbet: ”Alltid behövs det någon som tömmer papperskorgarna”, skrattar Nilsson.

Grunden till anmälan tycks iaf, så långt det går att utläsa, vara rent politisk:

Eklund skulle aldrig säga ‘Eva’, menar Nilsson. Lärare Eklund är ”bärare av patriarkala göranden”. Hur det märks? ”Svårt att beskriva…” Men det är något som Nilsson känt på sig en längre tid. Och i januari 2005 anmälde han (och två andra studenter) Eklund. Anonymt. De lät föreningen Gaystudenterna underteckna anklagelseakten. Nej, Nilsson kände sig inte kränkt av vad Eklund sagt. För honom var det ”en könspolitisk fråga”. Man kan inte ha lärare som fnyser åt queerteori, säger Nilsson. Det är queerteorin som gäller.

Man har alltså beslutat sig för att anmäla läraren enbart på grund av att denne ej anser att queerteorin än något att ha. Tänk vad underbart att alla med andra åsikter än en själv kan anses agera diskriminerande. En stor dag för yttrandefriheten. Sannerligen.

Själv har jag väldigt ‘dålig’ syn på både queerteorin och genusvetenskapen. Men det har jag å andra sidan om alla så kallade ‘vetenskaper’ som grundar sig i vilt fabulerande snarare än matematik. Jag avslutar med två(japp idag är jag generös) citat från Roger Bacon:

”If in other sciences we should arrive at certainty without doubt and truth without error, it behooves us to place the foundations of knowledge in mathematics.”

”Mathematics is the gate and key of the sciences. …Neglect of mathematics works injury to all knowledge, since he who is ignorant of it cannot know the other sciences or the things of this world.”

All sann kunskap måste kunna härledas matematiskt, så enkelt är det.

Annonser

5 svar to “Galenskaper på Lärarhögskolan”

 1. Linnea Says:

  Har du läst ”först kränkt vinner” också?
  Haha, vilket skämt!

 2. Adam K Says:

  ja djävlar…

 3. Linnea Says:

  Det är så att man blir mörkrädd…
  Dessa människor ska gå ut och bli lärare själva ju! Hur ska det gå med Sverige?

 4. Linnea Says:

  Speciellt illa om lhs inte kan kugga folk längre, varför ha en utbildning överhuvud taget? Skolorna kan ju lika gärna gå ut på gatan och plocka upp nån lodare. Riktigt illa, fegt av lhs, och världsfrånvänt av studenterna tycker jag.

 5. Drummeldrygs meningslösa Says:

  […] att ha läst equiliberal’s inlägg Galenskaper på Lärarhögskolan blev jag mycket intresserad och var tvungen att läsa de aktuella <a […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: