Bidragbidragbidrag


dagens brännpunkt kan man läsa om Socialdemokraternas svar på regerigens familjepolitik. Tyvärr handlar det, som vanligt, endast om bidrag och den gamla Socialdemokratiska paradgrenen at lägga sig i människors privata angelägenheter.

Först och främst vill man skjuta Sveriges konkurrenskraft i sank genom att ge ut än mer ledighet till föräldrar med så kallad ‘vardag-med-barn-tid’. Vi har redan enorm generös politik för föräldrar i Sverige, och en sådan utökad föräldraledighet kommer knappast att uppmuntra till att anställa blivande föräldrar. Snarare tvärt om.

Idealet är att all makt utgår ifrån folket. Detta görs bäst, föutom via demokratiska val, genom att staten skall ha så lite att säga till om som möjligt. Hög skatt i kombination med mycket bidrag är ett steg i fel riktning, då detta kan användas (och används) av staten som ett sätt att styra medborgarna. Tvinga dem att agera som staten vill. För staten vet ju alltid bäst.
Exempel på detta syns ganska klart i debattartikeln:

Vi vill utreda möjligheten till en jämnställdhetsbonus till de arbetsgivare som uppmuntrar män till att ta ett aktivt föräldraansvar.

Detta är något som varken staten eller arbetsgivare bör eller skall göra. Det är inte deras uppgift, och tror man verkligen att man vet bättre än de enskilda familjerna hur dessa skall leva sina liv?

Lösningen är inte mer bidrag, mer fördelningspolitik. Man borde från Socialdemokratikst håll istället fundera på skattesänkningar, så även de lågavlönade kan leva drägligt på sin lön isället för att tvingas in i bidragsberoende.

NOteara dock att alliansen inte är mycket bättre, också de har hänfallit till bidragsutdelning alltför ofta.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: