Slappna av, FRA räddar oss.


Det är ju tur att ryssland inte utgör ett militärt hot. Så jag antar att kärnvapnen mest placeras i Östersjön i rent prydnadssyfte.

Det är också skönt att veta att FRA skyddar oss… Om något skulle hända kan de ju lyssna på avfyrningssekvensen, och sedan byta infon till USA mot information om skattesmitare. Så om det skulle bli krig har vi iaf goda skatteinkomster med vilka vi kan påbörja en upprustning vilken förhopningsvis är klar inom 25-30 år.

För inte kan det vara läge att börja rusta upp redan nu?

Annonser

5 svar to “Slappna av, FRA räddar oss.”

 1. Gert Says:

  Ryssland är bara ett hot om vi gör det till det genom att föreställa oss det.

  Genom att gardera oss mot dem som om de vore fiender gör vi dem inte till vänner.

  Söker vi NATO-medlemskap och det blir en konflikt är det klart som fan att vi dras in. Det är en provokation mot Ryssland. Är det verkligen klokt att provocera någon bara för att den är större och inte omnämns i amerikanska filmer som the good guys?

  Varför ska vi rusta upp? Vad har vi att sätta emot? Även om vi rustar oss till tusen kommer vi inte kunna försvara oss. Georgien rustade upp med 500% på några år, men sen då? Ryssen kan mobilisera tio gånger mer än vad vi har i befolkning. Vi borde avrusta och lägga pengarna på något vettigt istället. Ska alla rusta upp så smäller det.

  Trots att Sovjet upplöstes har USAs försvarsbudget skenat. De senaste 20 åren har varit guld för amerikanska intressen. Nu bryts äntligen deras hegemoni i öst, asien och i sydamerika. Samtidigt.

 2. Adam K Says:

  Naturligtvis är inte Sverige något primärt mål för Ryssland i nuläget, de har mer närliggande saker i tankarna. Dock skall sägas att om det skulle bli en väpnad konflikt i östersjöregionen, och man har möjlighet att gå in i Sverige utan någon större kostnad ser jag ingen anledning till att ett expansionistiskt moskva skulle avstå chansen att kontrollera östersjön.

  Sure, en upprustning av försvaret skulle troligen inte spela någon större roll om Sverige anfalls direkt, men givet en större konflikt måste Ryssland gå genom finland, och om svensk trupp i egenskap av NATO medlemskap bistår finland kan man göra skillnad.

  Den riktigt stora fördelen vi får med ett NATO medlemsskap torde också vara tillgång till en flotta värd namnet, något vi i nuläget saknar.

  Man skall också ha i åtanke att om ett större antal väpnade konflikter blossar upp i Europa och närområden, kommer det med stor sannolikhet inte att finnas någon annan som lite ‘solidariskt’ kan komma och rädda oss när det behövs, och då behöver man faktiskt ett eget försvar.

 3. Fritz Says:

  Den politik Gert förespråkar är samma typ av eftergifter som Chamberlain tillämpade, och vi vet ju hur det gick. Underskatta inte Putins farlighet.

 4. Peter Ingestad Says:

  FRA behövs helt klart. Rusta upp är precis vad vi behöver göra just nu, med första prioritet på marinen och försvar mot it-attacker.

  I bloggsfären har i dag framgommit två uppgifter av största betydelse för svensk utrikes- och säkerhetspolitik. De behöver därför granskas närmare.

  På Kommunisternas blogg

  http://www.skp.se/blogg/2008/08/19/krig-ar-barbari/#comment-727

  påstås följande:

  ”Enligt oberoende analytiker finns det bevis för att denna konflikt var noggrant planerad och samordnad av USA, NATO och Israel.”

  Det är ju ytterst intresssant. Vi vill gärna se belägg för detta påstående.

  Jag lade in en fråga härom, min kommentar väntar på moderering. Håll utkik.

  På Esbatis blogg

  http://esbati.blogspot.com/

  framförs ett annat påstående av största intresse, nämligen att slipsätaren Saakasjvili tillsattes genom en CIA-dirigerad kupp. Jag lade in en kommentar med fråga som nu väntar på moderering. Håll utkik där med.

 5. Adam K Says:

  It-attacker skyddar man sig inte mot med FRA. Givet en massiv DDOS attack från fientlig stat kan inte FRA göra ett skit.

  “Enligt oberoende analytiker finns det bevis för att denna konflikt var noggrant planerad och samordnad av USA, NATO och Israel.”

  :D, lol, naturligtvis är det en judisk konspiration. Att jag inte tänkte på det. Tänk vad mycket tråkigare man skulle ha utan kommunisterna.

  Vad Esbati anbelangar är jag fortfarande osäker på om han är en ideologisk galning eller ett komiskt geni. Han är, så att säga, punchline på sin egen blogg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: