Fackets vansinnesfärd


Man undrar stilla om timingen för för detta kan vara sämre. I den ekonomiska krisens svallvågor gör sossarna allt de kan för att inte förknippas med vänsterns vansinniga ekonomiska politik. Ty det är, trots allt, frånvaron av denna som gör att Sverige än så länge klarat sig ganska bra.

Så passar alltså facket på att kräva att Socialdemokraterna skall bilda enad front med vänstern (utan tal om krav på vänsterpartiet vad ekonomisk politik anbelangar) vilket ger fackets medlemmar signalen att facket egentligen skiter fullständigt i hur många som sparkas. Bara vi har en vänsterregering. Så, mina vänner, ser man till att behålla sina medlemmar….
Naturligtvis torde detta göra att unga människor i ännu mindre grad blir intresserade av facket, då dessa inte bara förespråkar ‘först in, sist ut’ (vilket drabbar unga), utan inte heller vänder sig mot vänsterpartiets ekonomiska politik vilken med stor sannolikhet skulle skapa än större arbetslöshet (ie: än fler arbetslösa unga).
Nej man löser inte arbetslösheten genom att anställa alla i offentlig sektor, vilket Ingerö konstaterat.

I stort är det väl en relativt ljumm debattartikel, där Janne och Lars-Anders tycker och tror en massa. Vilket man även avslutar med att göra:

Vi tycker tvärtom. Vi tycker att det istället är läge att lyfta fram de grundläggande skillnaderna i synen på hur ett samhälle ska var uppbyggt, med utgångspunkt från solidaritet, trygghet och rättvisa.

Vari rättvisan ligger i att, via staten som ombud, beröva någon frukten av hennes liv, hennes tid, och hennes kunskap (En frukt som erhålls genom frivilliga avtal och överenskommelser.) för att efter egen huvud distribuera ut detta i form av statliga almosor berättar man inte. Ej heller beskriver man hur någon skall kunna känna sig trygg i vetskapen om att staten närsomhelst, med majoriteten i ryggen, kan stiga in och ta din privata egendom i besittning. Ty det är detta Vänsterns politik gå ut på.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: