Tandlös granskning?


Det är naturligtvis poritivt att Centern kräver granskning av FRA, dock borde man vidga kravet till en upprivning av FRA lagen givet att man finner oegentligheter. Sedan kan man också tycka att denna granskning borde ha gjorts innan man klubbade igenom den kontroversiella lagen, vilken trots allt är det största sveket av en regering mot väljarna i modern tid.

Det är inte ett fåtal (framstående) borgerliga väljare som efter klubbandet av laget konstaterat att de inte kan rösta för en Allians med totalitära ambitioner, och nu försöker troligen Centern fånga in dessa väljare med en utredning. Jag vill tro att man kommer att misslyckas (med infångandet av sagda väljare) om inte kravet på utredning följs upp med upprivningskrav vid funna oegentligheter.

Men Tolgfors vill, naturligtvis, inte höra talas om en granskning:

Men enligt försvarsminister Sten Tolgfors (m) är det inte aktuellt med en granskning.

– Vad som ska göras är avdömt av alliansen gemensamt. Detta ingår inte i det. Skälet är framför allt att vi har en relation till andra länder som vi inte ska riskera att undergräva.

Nu är väl för i helvete inta andra länder vi skall granska, utan våra egna aktiviteter. Själv vill jag påstå att en granskning för att säkerställa att ett lands innevånare inte får sina rättigheter kränkta av myndigheter bör öka ett lands trovärdighet snarare än att undergräva den. Jag blir inte riktigt klok på Tolgfors, en liten kille, en vapenvägrare som vid en första anblick tycks helt och hållet harmlös som helt plötsligt får storhetsvansinne och vill kontrollera ett helt lands befolkning. Jag antar att den enda slutsats man kan dra är att hans vapenvägran snarare handlade om rädsla att själv bli skjuten snarare än om omtanke om andra. Hade han haft en myndighet som kunde gjort värnplikten åt honom så hade troligen vapenvägran farit all världens väg.

vad Centerns förslag anbelangar kan man väl endast säga en sak: För lite, för sent.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: