Troende och tyckande ang. presidentvalet


Då det tycks vara ett måste att som bloggare ta upp presidentvalet med stort p känner även jag mig manad att göra detta. Trots att jag inte är lika insatt och påläst som jag hade velat. Obama vann alltså, föga oväntat, och det är väl ett okej resultat. Jag tror att den nuvarande finanskrisen kommer att se till att de galnaste vänsteridéerna som vädrats inte blir verklighet, och förhoppningsvis var dessa ändå mest ‘pillow talk’ till väljarna.

Så vi kan ponera att Obama inte vågar bli allt för protektionistisk eller driva igenom alltför galna miljölagar i IPCC’s namn. Givet detta, samt vad Norberg skriver är nog Obama en helt okej president. Det faktum att han är svart kan också gagna USA’s utrikespolitik. Positivt är också att den kristna högern hålls på stången.

Bloggare (I Sverige alltså) på vänsterkanten jublar, och tycks tro att USA inom sex månader kommer att anamma all världens galna socialistiska idéer, fred på jorden kommer att infinna sig, all form av flygtransport förbjudas (för alla utom partiet naturligtvis), påbud om ekologiska grödor gå ut etc etc.
Så tror jag inte att det kommer att bli.

Jag misstänker som sagt att de galnaste sakerna som vädrats aldrig får se dagens ljus, och att vi även om 4år kommer att känna igen USA. Dock misstänker jag att en vinst i nästa val skulle få Obama att flytta positionerna än längre till vänster, och DÅ kan man börja oroa sig.

För en mer insatt analys snarare än mitt ‘troende och tyckande’ läs Ingerös post i frågan.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: