Att mota fan i grind


Föga förvånande är väl att V, MP, och S ännu inte kunnat enas om en ‘röd allians’, och naturligtvis är det Vänsterpartiets ekonomiska politik som fortfarande försvårar.

MP och S motsätter sig V’s galna skattehöjningar, och det är nog bra att man försöker ‘mota fan i grind’ så att inte en möjlig vänsterregering skjuter hela den svenska ekonomin i sank med galna skattehöjningar.

Det är inte helt otroligt att MP länge velat göra sig av med V, men först nu har styrkeövertaget för att kunna föra en sådan linje.

Ulla Andersson (V) kommenterar det hela:

Vi är beredda att jobba under utgiftstak och överskottsmål, men låt oss formulera ett ekonomiskt projekt, så att det inte bara handlar om överskottsmål och utgiftstak. Vi måste på något sätt uttala att vi är för ökad rättvisa, hållbar utveckling och ökad sysselsättning. Vad är problemet med det?

Här ligger nog egentligen problemet i Vänsterns oförmåga att se orsakssamband. Vari ligger rättvisan att staten tar ut högre skatter av vissa löntagare för att sedan sprida ut pengarna bland de man ‘tycker om’?
Hållbar utveckling får man inte via höjda skatter, man får snarare en svagare nationell ekonomi, även sysselsättningen kan komma att lida av högre skatter då högre skatter gör att löntagarna behöver tjäna mer för att ha råd att leva. Höjda löner leder sedan till färre anställda med mer press på de som jobbar. Detta kan i sin tur leda till fler utbrända, fler belastningsskador och (mest troligt) fler sjukdagar.

Men det stämmer kanske bara i den verkliga världen, inte i jättesmaskens.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: