Informationssamhällets diktatur


Alliansens hantering av (det tandlösa?)IPRED direktivet (som vår justitieminister inte ens förstår) tycks, för många, vara droppen. Själv har jag tappat, i princip, allt förtroende för vår regering, vars enda egentliga mål tycks vara att skapa en totalitär stat. Ett fritt internet, vilket var tanken från början, med all sin potential att sprida idéer och information är egentligen den ultimata katalysatorn för frihet och demokrati (Även om det också kan användas för mindre demokratiska ändamål), men för att frigöra denna potential krävs det att internet är ett fritt medium, ty däri ligger dess styrka.

Olyckligtvis verkar det som om det just är internets styrkor som makthavare skyr; möjligeheten för användare att fritt kritisera, utbyta åsikter och information. Möjligheten att via en enda knapptryckning sprida kunskap om maktmissbruk, och kritiskt granskning våra politiker.

Det är olyckligt att en, till namnet, hyfsat liberal borgerlig regering går i bräschen för att stoppa detta, och än värre: Missbruka internet för att bygga upp kontrollorgan och organisationer för att kontrollera samt avlyssna medborgarna. På något vis tycks Alliansen försöka införa en informationssamhällets diktatur, vilket inte bara är olyckligt utan faktiskt horribelt. Med information om, eller möjlighet att erhålla information om, alla innevånare, sitter staten helt plötsligt på mer makt än någonsin tidigare och det skrämmer mig.

Alliansen har, som jag påpekat tidigare, redan förlorat min röst i nästa val, och som det ser ut nu är det osäkert om jag någonsin kommer att kunna förmå mig att rösta på dem igen om man inte går på val att riva upp de totalitära beslut man nu trycker igenom slag i slag.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: