Behöver EU en ny Fawkes?


Det kan tyckas vara en skitsak att EU reglerar bort glödlampan, men det gör mig ändå rikltigt jävla förbannad. Grundat på trosatsen att co2 driver klimatet (det är den officiella förklaringen) driver man alltså på EU nivå igenom ett förbud helt frikopplat från verkligheten.

Naturligtvis handlar det egentligen endast om att bistå den europeiska (läs tyska) industrin i konkurrensen dess utomeuropeiska konkurrenter. Gud förbjude att man skall uppmuntra konkurrens.
Detta förbud behövs inte, konsumenter väljer vad de vill använda, det prtodukt som de finner ger bäst ljus/pris, och statens har fan inte som uppgift att gå in och tvinga oss att inte köpa produkter vi inte vill ha. Nu tror jag dock att äldre glödlampor hade fasats ut av marknaden förr eller senare, men först när konsumenterna väljer bort dem. Vilket är i sin ordning.

EU’s oändliga förmåga att lägga sig i allt detaljreglera allt, sola sig i skenet av sin byråkratiska klåfingrighet, för att sedan fastslå att EU fan är bäst på allt och gå vidare med att detaljreglera nästa aspekt av våra liv. EU är med stormsteg på väg in i en totalitär europeisk stat styd av maktkåta byråkrater och särintressen.

På något vis känns det som hela det demokratiska tradition vi byggt upp i väst håller på att sopas under mattan, och detta under loppet av endast ett tiotal år

The sciences, each straining in its own direction, have hitherto harmed us little; but some day the piecing together of dissociated knowledge will open up such terrifying vistas of reality, and of our frightful position therein, that we shall either go mad from the revelation or flee from the light into the peace and safety of a new dark age.

H.P Lovecraft

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: