Frihetens fall; Ett totalitärt Sverige.


När man hamnar i en sits där ett lands politiker är det största hotet mot frihet och demokrati inom dess gränser har man nått en kritiskt punkt. Vi står inför denna punkt, och kanske har vi redan passerat den. Inför förra valet hoppades jag innerligt på en borgerlig seger, inte endast på grund av ekonomisk politik utan kanske ännu mer för att jag hoppades att man skulle sätta stopp för Bodströmssamhället. De borgerliga partierna har ju ändå relativt liberala rötter. Men tji fick jag…

De borgerliga håller i nuläget på att cementera Bodströmssamhället med långt större flit än man kunnat tänka sig. Man slår kategoriskt ifrån sig all kritik, och pissar på väljarna. Sure, många politiker är endast att betrakta som röstboskap, och agerar endast nyttiga idioter, men någon ligger bakom det hela. Det bör finnas en plan, ty det förefaller underligt att alla dessa övervakningslagar kommer slumpmässigt. Jag vill inte låta som en konspirationsteoretiker, planen kan mycket väl ha en god tanke bakom sig snarare än världsherravälde, men man bör minnas dett gamla talesättet: ”Vägen till helvetet är stenlagd med goda föresatser.”

Hur kan vi då stoppa utvecklingen mot kontrollsamhället och i längden en totalitär stat? Man kan ju börja med att rösta på PP i kommade val, detta skulle ge etablerade politiker en välbehövlig signal, och jag vill tro att PP kan göra mycket gott på EU nivå vad gäller ett antal integritetsfrågor.

Visst kan man påstå att övervakningslagar hjälper till att fånga brottslingar, men vad händer när drakonisk lagstiftning ger oss nya brottslingar, de vars brott endast består i att nyttja sin informationsfrihet, tryckfriheten eller åsiktsfriheten? Vad händer när lagstiftningen slår mot de mänskliga rättigheterna, och brännmärker oss alla som brottslingar?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: