Mer övervakning.


Den personliga integriteten är, som bekant, numera ständigt hotad av klåfingriga politiker och övernitiska byråkrater som vill utöka statens möjligjheter att kontrollera dess innevånare. Samtidigt som vi i Sverige får verifierat att övervakningsmöjligheter kommer att missbrukas nås vi av nyheten att en amerikansk domstol ger utökade möjligheter för sådant missbruk.

Det är beklämmande att ser hur lättvindigt man inför dessa övervakningslagar, för när de väl är på plats kommer de inte att försvinna förrän en riktigt stor skandal ägt rum (Läs: Förrän någon oskyldig råkat riktigt illa ut). Även när detta sker kommer staten att jobba för att hålla locket på, och får man övervaka vem man vill torde det inte vara svårt att se till att pressen inte vågar skriva om skandalerna. I England vill man, som oftast, gå ännu längre än här, och sorgligt nog verkar det som att när människor väl fått nog av detta kommer det att vara försent att göra något.

Jag finner det oerhört intressant att vi inte ser en större rörelse mot all denna övervakning, när människor verkar så otroligt angelägna att engagera sig i bland annat ‘klimatfrågan’. Själv ser jag övervakningen som ett bra mycket mer reellt hot än att människans utsläpp av CO2, men jag antar att man inte kan tjäna lika mycket pengar på att propagera mot en totalitär stat som på klimatkonferenser och utsläppsrätter.

Ett svar to “Mer övervakning.”

  1. Dennis Nilsson Says:

    Lite uppmuntran är vad som behövs;

    I love what Mr. Ghandi said:
    Whenever I despair, I remember that the way of truth and love has always won. There may be tyrants and murderers, and for a time, they may seem invincible, but in the end, they always fail. Think of it: always.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: