I sak förändras ingenting.


SVD hakar på kampanjen mot PP med en artikel som behandlar det faktum att PP vill avvakta med att välja grupp. Att man vill vänta med valet av grupp är föga förvånande, då man med stor sannolikhet vill ansluta sig till den grupp där man kan få störst inflytande och därmed ammunition att driva sina kärnfrågor. De kärnfrågor som fortfarande är samma som tidigare. Själv skulle jag, minst sagt, bli besiken om man väljer den gröna gruppen, men det kan jag ändå acceptera då Piratpartiets kärnfrågor är så pass viktiga som de är.

Motivationen att lägga sin röst på PP bör inte endast vara den politik de för utan också det faktum att den röst på Piratpartiet sätter press på de etablerade partierna att ge fan i våra privatliv och våra internets.

Vad gäller det faktum att PP kommer att rösta som sin grupp i andra frågor är det knappast något att bli upprörd över. Det är så det fungerar, som jag förstått det, inom EU. (Även andra partier gör på detta vis). Man väljer speciella hjärtefrågor, och ‘köper’ gruppens röst i dessa genom att rösta med gruppen i de frågor som är mindre viktiga för en.

Visst fan skulle det svida om PP går med i gröna gruppen, och rösta mot kärnkraft etcetera, men det är väl bara att bita ihop och ‘Take one for the team.’

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: