Riksdagens rövarbaroner


Det är inte förvånande, men ändå en förbannad skandal, att våra riksdagsmän pissar på skattebetalarna genom sina skattesubventionerade semestrar. Vi har alltså 349 ledamöter som har 50 000 kr var att ‘semestra’ för, givet att man kan motivera redan med en mening.
Detta ger alltså en utgiftspost på 17450000 eller sjutton miljoner fyrahundrafemtiotusen kronor. Sure, det är inte mycket pengar satt i perspektiv, men nog fan är det upprörande att man använder skattepengar (Pengar som vi faktiskt tvingas betala till staten under hot om våld) till sådana ändamål.
Än mer upprörande blir det om man läser om Ingerös upplevelse vad arvodesutbetalningar anbelangar. Ty nu inser man hur lättvindigt man behandlar våra pengar.

Det känns allt mer motiverat att kalla politikerklassen för den nya adeln. På något vis tycks staten uppgift att tjäna och skydda folkets grundläggande rättigheter ha skiftat. Numera tycks dess uppgift vara att fylla politikerna plånböcker med andras pengar. Kanske har det alltid varit så i praktiken. Men i teorin skall staten endast existera för att slå vakt om folkets grundläggande rättigheter.

Man kan ju tycka att det borde räcka med att våra riksdagsmän har en riktigt bra lön samt en livstidspension som är en pungspark på alla oss som faktiskt måste kämpa för vår inkomst. De skall uppenbarligen inte behöva bekosta sina semestrar själva heller.

Något jag finner än mer anmärkningsvärt är hur vi på något sätt hamnat i situationen där våra politiker rövknullar oss dagligen alltmedan vi väljare står med mössan i hand och tackar dem för det.
”Tack så mycket gode herrn, får det lov att vara en avsugning också så kanske ni kan stifta en lag om att min granne inte får röka på balkongen.” För att bli tryckt i röven av 349 riksdagsledamöter är ju en ganska liten uppoffring när man kan sätta åt den där grannen man inte gillar, eller hur?

Annonser

Ett svar to “Riksdagens rövarbaroner”

  1. Gratis är gott! « Johan Malmqvist Says:

    […] istället att roffa åt sig så mycket som möjligt medan tid finns. Och vi som röstade fram dem, vi ska tacka dem ödmjukast för deras storartade insats och inte tänka så mycket på vart de där ~30 procenten på lönebeskedet egentligen tar […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: